Category Archives: Tutoriale

Transferul driverelor de imprimanta

Transferul driverelor de imprimanta

Cu totii stim cat de enervant este cand trebuie sa reinstalam driverele la imprimanta cand cumparam un calculator nou sau trebuie sa instalam sistemul de operare.

Din fericire pentru noi, o data cu Windows 7, Microsoft a adaugat functia de exportare a driverelor de imprimanta care ne face viata usoara cand trebuie sa reinstalam driverele pentru imprimanta.

Pentru a transfera driverele sau pentru a salva bine driverul primadata trebuie sa exportam driverele, acest lucru se procedeaza in felul urmator:

1. Apasam butonul start si in chenarul de search cautam ” Print Management “.
2. Deschidem ” Print Management “.
3. Mergem pe ” Print Servers “.
4. Apasam click dreapta pe ” Print Servers ” si apasam pe butonul ” Export “.

Bun acum avem backup-ul driverelor pentru imprimanta pregatit pentru a fi putut instalat pe alt calculator.

Pentru al importa apasam click dreapta pe ” Print Servers ” si apasam pe ” Import Printers from File “.

Cum blocam un site?

Cum blocam un site?

In cazul in care doriti sa blocati anumite site-uri sa nu le mai poata utiliza nimeni de pe acel calculator va prezint o varianta simpla si usoara de facut.

Pentru a blocat un anumit site nu trebuie sa instalam anumite programe nefolositoare, pentru a bloca un site trebuie doar sa facem urmatoarele:

1. In primul rand intram in ” My Computer ” si mergem in => C:\Windows\system32\drivers\etc

2. Deschidem fisierul ” hosts ” cu notepad sau orice alt program de editat text.

3. Sub ” 127.0.0.1 localhost ” trecem ” 127.0.0.1 exemplu “, in loc de text-ul exemplu trecem numele site-ului pe care dorim sa-l blocat.

exemplu:

127.0.0.1 www.windows.ro

Dupa ce am trecut site-urile pe care dorim sa le blocam salvam fisierul si il inchidem.

In cazul in care fisierul hosts este setat ca ” Read-only “, apasam click dreapta pe el, dupa aceea apasam pe “Properties” si dezactivam ” Read-only de la attibutes.

Cum se intra in Safe Mode

Cum se intra in Safe Mode

Pentru ca multi se intreaba cum se intra in Safe Mode am decis sa va prezint simplu si util cum puteti intra in Safe Mode.

In primul rand pornim calculatorul si apasam pe butonul F8, iar dupa aceea v-a aparea un meniu cu mai multe moduri de bootare, dar daca doriti sa intrati direct in Safe Mode apasati enter pe prima optiune.

Rezolutie pentru Laptop si monitoarele LCD

Rezolutie pentru Laptop si monitoarele LCD

Multi oameni care utilizeaza laptopuri sau monitoare LCD se plang ca le este greu sa citeasca textul si un lucru care face mai dificil sa citesti textul pe laptope este ca noile modele sunt facute pentru a rula cu dezolutie mare cum ar fi 1400×1050, iar pe aceste rezolutii mari, textele mici sunt foarte greu de citit pe un ecran de tip LCD, cel mai rau este ca apar modele de laptop tot mai mari cu ecrane mari, acelasi lucru ii si la monitoarele LCD, va este foarte greu sa citit caracterele mici.

O mica chestie pe care o puteti face pentru a putea citi mai usor textul pe laptop sau pe monitor LCD este sa activati tehnologie ” ClearType ” care este facute de compania Microsoft pentru Windows XP.

Pentru a activa tehnologie ” ClearType ” trebuie sa apasati un simplu click dreapta pe desktop, iar acolo apasati un simplu click pe ” Properties “, iar acolo apasati un simplu click pe ” Appearance “, acolo aveti un buton numit ” Effects “, il apasati cu un simplu click dupa aceea o sa se deschide o casute, acolo bifati ” Use the following method to smooth edges of screen fonts “, i-ar in casuta de sub aceasta optiune selectati ” ClearType “, iar pentru a confirma apasati un simplu click pe butonul ” Ok “.

Acest lucru nu este recomandat sa il utilizati daca aveti un monitor de tip CRT, deoarece text-ul s-ar putea sa nu apara clar si s-ar putea sa aveti dureri de cap din aceasta cauza.

Control la distanta

Control la distanta

Daca va intrebati cum puteti sa controlati un calculator de la distanta, acest lucru se poate face foarte usor si eficient.

Cu ajutorul programului Team Viewer aveti posibilitatea de a controla orice calculator indiferent de orasul sau tara in care se afla.

El este un program oferit gratuit de catre producatori si il puteti descarca de pe site-ul oficial.

Cu ajutorul programului Team Viewer puteti intrat in orice calculator doar cu aprobarea propietarului calculatorului, i-ar modul de conectare este unul foarte usor, il porniti, selectati optiunea sa porneasca programul fara a fi instalat sau daca nu vreti sa aveti batai de cap de fiecare data puteti sa il instalati fara nici o problema, i-ar in partea din stanga aveti doua casute in care este trecut ID-ul calculatorului si parola.

Un mic exemplu:

ID: 13 23 49 92
PW: 3112

Nu trebuie sa va ingrijorati ca nu poate nimeni sa va intre in calculatorul dumneavoastra fara permisiune si desigur fara a sti ID-ul si parola calculatorului. Daca doriti ca cineva sa se poata conecta la calculatorul dumneavoastra v-a trebui sa ii dati aceste doua lucruri, parola este random asa ca de fiecare data v-a trebui sa dati alta parola.

Cum formatam partitia D

Cum formatam partitia D

Dupa cum ma gandesc, partitia ” D ” este in majoritatea calculatoarelor folosita pentru stocarea de jocuri, muzica, filme, etc …. I-ar daca dorim sa scapam de aceste lucruri care se afla pe partitia ” D ” nu este nevoie sa reinstalam sistemul de operare deoarece Windows-ul este in siguranta pe partitia ” C “.

Modul de formatare a partitiile este foarte simplu, doar cateva click-uri si am rezolvat aceasta problema.

Urmati instructiune de mai jos pentru a formata partitia ” D “.

In primul rand apasam un simplu click pe butonul ” Start “, iar de acolo intrati in ” My Computer “, dupa ce am intrat in My Computer, apasam un simplu click dreapta pe partitia ” D ” si selectam optiunea ” Format “. Dupa ce s-a deschis optiunile de formatare, lasam totul exact cum este normal si apasam un simplu click pe butonul ” Start “, i-ar in acest fel am inceput formatarea partitiei ” D “.

Formatatea unei partitii are ca rezultat curatatea ei de orice fel de fisier, daca doriti sa salvati un anumit fisier de pe partitie trebuie sa faceti inainte de a formata partitia deoarece nu il veti mai putea recupera.

Cum pot recupera parola la Windows – Forget User Password

Cum pot recupera parola la Windows – Forget User Password

Multora dintre noi s-a intamplat sa uitam ce parola am pus la contul de la Windows, sau pur si simplu vi s-a virusat calculatorul sau intentionat un prieten v-a schimbat parola pentru a va face rau.

Din cauza securitatii implementate de cei de la Microsoft pe Windows este imposibil de a accesa un cont parolat fara sa stiti parola.

Asa ca va voi prezenta mai jos o modalitate de a ocoli securitatea si a recupera parola uitata sau parola pusa aiurea de prieteni.

1. In primul rand Boot-ati Windowsul in Safe Mode, apasand usor pe tasta ” F8 ” cand porniti calculatorul si selectati optiunea ” Safe Mode ”

2. Al doilea lucru pe care trebuie sa faceti este sa asteptati pana incarca Windowsul in Safe Mode si cand apare userii, selectati ” Administrator “, daca nu va apare sa va logati pe Administrator, apasati de doua ori ” Ctrl + Alt + Del ” si v-a aparea o fereastra unde veti tasta ” Administrator “.

3. O data ce vati logat, apasati pe ” Start ” si de acolo intrati in ” Control Panel “, acolo intrati la ” User Accounts “, acolo selectati user-ul la care doriti sa schimbati parola, apasati pe ” Change Password ” si daca nu doriti sa setati o noua parola, lasati goale spatiile unde trebuie sa puneti parola si salvati setarile.

Dupa ce ati facut aceste lucruri, restartati calculatorul si va logati normal.

Cum poti face Print Screen la Desktop ( Poza la Desktop )

Cum poti face Print Screen la Desktop ( Poza la Desktop )

Multi dintre noi cautam modalitati simple cum sa putem face print screen la desktop intr-un mod cat mai simplu.

Cum pot face un print screen? cel mai simplu mod este de a face poza la ecran printr-un program simplu numit NeoShooter.

Dupa ce instalati acest program, il porniti si intrati la setari si setati cum vi se pare mai usor de utilizat.

NeoShooter ScreenShot

Dupa ce descarcati programul NeoShooter, il instalati si il porniti facand setarile necesare cum doriti dumneavoastra, setarile sunt cam urmatoarele, unde sa salveze pozele facute, ce formati doriti sa aiba poza, are setare care face automat poze la un intervat dorit, daca setati dupa un interval, programul v-a aparea langa ceas cu numaratoarea inversa cat timp mai este pana face urmatoarea poza.

Daca doriti sa descarcati programul NeoShooter, program care face poza la ecran apasati un simplu click pe linkul de mai jos.

Download NeoShooter – Program care face Print Screen la Desktop.

Cum pot face BackUp la Windows

Cum pot face BackUp la Windows

Pentru cei care nu stiu sa faca un BackUp la Windows, va voi prezenta mai jos cum puteti realiza acest lucru.

Pentru a incepe sa faci un BackUp la Windows trebuie sa faceti urmatorul lucru:

In primul rand apasati pe butonul ” Start “, dupa aceea va duceti la ” All Programs “, dupa ce vati dus la All programs faceti un click pe ” System Tools

Dupa ce ati intrat unde am scris mai sus, intrati la ” System Restore “, aici veti avea posibilitatea de a face BackUp la Windows sau de a restaura un BackUp pe care l-ati facut anterior.

Cum faci sitemap.xml

Cum faci sitemap.xml

Acest tutorial va prezinta cum puteti sa faceti usor si simplu si desigur repede un sitemap.xml, pe care trebuie sa il introduceti in Google Webmaster Tools prin care anuntati Google in legatura cu linkurile de pe site-ul Dvs.

Pentru a face asta o sa aveti nevoie de un program, desigur gasiti si generatoare de sitemap.xml si online dar eu o sa va recomand un program care se numeste A1 Site Generator.

Puteti descarca un trial la programul A1 Site Generator care tine 30 de zile dar nu are absolut nici o restrictie, puteti folosi programul cum doriti in acest timp.

Daca doriti sa descarcati programul A1 Site Generator apasati un simplu click pe linkul de mai jos.

Download A1 Site Generator – Program care genereaza sitemap.xml

Programul A1 Site Generator este ideal de utilizat pentru site-urile cu numar foarte mare de linkuri, el v-a face toate operatiunile pe calculatorul Dvs, asta facand ca durata sa fie scurta si nu veti avea restrictii la numarul de pagini.