Category Archives: Windows OS

Program cititor PDF gratuit compatibil cu Windows 7

Asa cum probabil ati observat unii dintre voi dupa instalarea sistemului de operare Windows 7, unele documente- ca de exemplu PDF-, nu pot fi citite deoarece nu exista o aplicatie sa permita afisarea acestora.

Normal, exista binecunoscuta aplicatie gratuita Adobe Reader, insa sa cautam o aplicatie mai simpla cu functie de cititor!

SumatraPDF: cititor PDF gratuit, compatibil cu Windows 7

O prezentare pe scurt a acestei aplicatii ar fi: un program care citeste documente PDF. Aceasta poate rula atat cu Windows 7 cat si pe calculatoare cu sisteme de operare anterioare acestuia, cu resurse minime hardware.

Mai jos ai la dispozitie un formular de comentarii care iti poate oferi mai multe informatii.
Vrei sa il incerci?, trebuie doar sa dai click pe link-ul urmator:

Program cititor PDF gratuit compatibil cu Windows 7

Cerinte Sistem Windows 8

Cerinte Sistem Windows 8

Windows 8 este ultima aparitie in domeniul sistemelor de operare pe care fiecare ar dorii sa-l testeze pentru a vedea noutatile, performanta si stilul nou.

Dar inainte sa incercam acest sistem de operare trebuie sa stim cateva notiuni de baza cum ar fi cerintele de sistem necesare pentru a rula Windows 8 fara probleme.

Cerintele necesare pentru a rula Windows 8 sunt urmatoarele:

Viteza procesor: 1 GHz

Memorie RAM: 1 GB pentru sistem pe 32 biti / 2 GB pentru sistem pe 64 biti

Spatiu HDD: 16 GB pentru sistem pe 32 biti / 20 GB pentru sistem 64 biti

Placa video: Compatibila cu DirectX 9 cu driver WDDM

Aero Weather

Aero Weather

Aero Weather este un gadget destinat sistemului de operare Windows 7 care va schimba culorile in functie de vremea de afara, mai precis dupa colorile afisate de sistemul de operare va puteti da seama de temperatura de afara.

Utilizarea acestui gadget este foarte simpla, tot ce trebuie sa faceti este sa setati locatia in care va aflati, sa puneti gradele in °C si sa apasati ” Ok “.

Daca doriti sa descarcati gadgetul AeroWeather pentru Windows 7 apsati un simplu click pe urmatorul link: Download AeroWeather

Dezactiveaza umbrele in Windows 8

Dezactiveaza umbrele in Windows 8

Pentru a avea o performanta mai mare a calculatorului pe care avem instalat Windows 8 este recomandat sa dezactivam umbrele.

Pentru a dezactiva umbrele in Windows 8 va trebuie sa facem urmatorul lucru:

In primul rand ne ducem pe varianta Desktop si apasam click dreapta pe ecran, dupa aceea apasam pe butonul ” Personalize “.

Dupa aceea mergem pe ” Advanced system settings “.

Dupa ce am dat click mergem pe ” Advanced “, iar la ” Performance ” apasam pe ” Settings “.

Dupa ce s-a deschis, ne ducem in lista si cautam ” Show shadows under windows “, dupa ce l-am gasit il debifan, apasat ” Apply ” si ” Ok “.

In acest mod scoatem umbrele din Windows 8.

Cand va fi lansat Windows 8

Cand va fi lansat Windows 8

La 3 ani de la lansarea Windows 7, cei de la Microsoft vor sa lanseze un nou sistem de operare numit Windows 8.

Acest sistem de operare este asteptat sa fie lansat undeva la sfarsitul anului 2012, desii acesta a fost planificat de la lansarea Windows 7 in 2009, deci perioada de dezvoltare este de aproximativ 3 ani.

Un mare avantaj al Windows 8 este ca poate functiona pe dispozitivele mobile si pe calculatoare.

Un lucru bun este ca acestia 3 ani au devenit doar cateva luni pana la lansare si speram sa vedem un sistem mult imbunatatit decat beta pe care il putem descarca de pe site-ul oficial Microsoft.

Puteti descarca gratuit Windows 8 Release Preview de pe site-ul oficial Microsoft, apasand un simplu click pe urmatorul link: Download Windows 8 Release Preview.

FaceBook Explorer – Windows 7 Gadget

FaceBook Explorer – Windows 7 Gadget

Dupa cum prea bine stim, extrem de multi oameni utilizeaza site-ul de socializare FaceBook, din acest motiv a fost creat acest gadget prin intermediul caruia puteti vedea noile mesaje, comenturi, like-uri si multe alte chestii interesante ce le distribuie prietenii direct din gadget fara a trebui de fiecare data sa intram pe Facebook sa verificam daca au aparut noutati.

Acest gadget este destinat in special persoanelor care isi verifica des contul FaceBook sa stie daca au primit comentarii sau like-uri, utilizand FaceBook explorer o sa salvati timpul accesarii din browser.

Puteti descarca gadgetul Facebook Explorer pentru Windows 7 accesand urmatorul link: FaceBook Explorer – Windows 7 Gadget

AutoRun dezactivat de Microsoft in Windows 2000, Xp si Vista

AutoRun dezactivat de Microsoft in Windows 2000, Xp si Vista

AutoRun-ul este un serviciu oferit de Microsoft in sistemele de operare Windows care va prezinta pe scurt tipurile de fisier care se afla pe un disk cand il introduceti in calculator.

Acesta poate fi daunator calculatorului deoarece raspandeste foarte rapid virusii cu ajutorul fisierului ” autorun.inf “, din acest motiv cei de la Microsoft au decis ca eliminarea acestui serviciu este cea mai buna modalitate de a reduce posibilitatea de a va infecta calculatorul cu virusi.

Vazand ca tot mai multe sunt infectat din cauza acestui serviciu, ei s-au gandit sa elimine printr-un update numit ” KB971029 ” in urmatoarele versiuni de Windows: 2000, XP, Vista, Server 2003 si Server 2008, acest update a fost lansat in anul 2009.

Acest update poate fi facut usor in aceste versiuni de Windows, simplu utilizand serviciul Windows Update, acest mic update este doar unul optional pe care fiecare utilizator poate sa decida daca vrea sa il faca sau nu.

Creaza stick bootabil cu Windows Vista, Windows Server 2008 si Windows 7

Creaza stick bootabil cu Windows Vista, Windows Server 2008 si Windows 7

A Bootable USB este un program cu ajutorul caruia aveti posibilitatea de a crea stick-uri bootabile cu unul dintre urmatoarele sisteme de operare Windows Vista, Windows Server 2008 si Windows 7.

Pentru a crea un stick bootabil cu ajutorul programului A Bootable USB aveti nevoie de un stick care are memoria minima de 4 GB, de varianta ” .iso ” sau varianta DVD a Windows-ului dorit.

Pentru a crea un stick bootabil cu programul A Bootable USB, urmati urmatoarele instructiuni de mai jos:

In primul rand porniti programul A Bootable USB, dupa aceea apasati click pe ” Check USB “, dupa ce si-a terminat treaba, apasati un simplu click pe ” Format USB “, i-ar dupa aceea alegeti fisierul unde aveti imaginea ” .iso ” a Windowsului sau DVD-ul cu el.

Daca doriti sa descarcati programul A Bootable USB, apasati un simplu click pe link-ul de mai jos.

Download A Bootable USB.

Stick bootabil Windows Vista si Windows 7

Stick bootabil Windows Vista si Windows 7

Dupa cum vedem tehlonogia evolueaza foarte repede si celebrele disk-uri ( CD/DVD ) pe care acuma ceva vreme le adoram devin tot mai demodate, dupa cum vedem tot mai mult stick-urile sunt tot mai mult folosite si indragite de catre oameni, asa ca si instalatul Windows-ului mai nou a trecut de la instalatul pe disk-uri optice pe memorii flash care sunt stick-urile, putin mai jos va este prezentata metoda prin care puteti sa creati un stick bootabil cu sistemele de operare Windows Vista sau Windows 7.

Programul pe care o sa il folosim se numeste Setup from USB, putin mai jos aveti o mica poza in care puteti vedea cum arata acest program.

Setup from USB este un program mic si foarte usor de utilizat, cu ajutorul acesti program aveti posibilitatea de a transforma un stick normal intr-un stick bootabil cu ajutorul caruia puteti sa instalati sistemele de operare Windows Vista si Windows 7 pe orice tip de calculator sau laptop.

In primul rand v-a trebui sa selectati stick-ul, i-ar apoi v-a trebui sa selectati fisierul in care aveti kit-ul pentru sistemele de operare Windows Vista sau Windows 7.

Daca doriti sa descarcati programul Setup from USB, apasati un simplu click pe link-ul de mai jos.

Download Setup from USB.

Cum faci stick bootabil cu Windows 7

Cum faci stick bootabil cu Windows 7

Daca ati cumparat sistemul de operare Windows 7 de pe internet care poate fi un magazin virtual, cel mai probabil ca l-ati primit in format ” .iso “, dar pentru al utiliza trebuie sa il puneti pe un stick sau pe un DVD, pentru a putea sa creati un stick bootabil v-a trebui sa folositi un program special care va permite sa creati un stick bootabil cu Windows 7.

Modul de folosire este foarte simplu, porniti frumos programul, alegeti calea catre folderul in care se afla fisierul ” .iso ” care contine sistemul de operare Windows 7 si apoi selectati unitatea de stocare pe care doriti sa o faceti bootabila.

Acest program se numeste Windows 7 USB/DVD Tool si acesta v-a detecta automat daca ati conectat un stick sau orice dispozitiv compatibil pentru al face bootabil cu Windows 7.

Daca doriti sa descarcati programul Windows 7 USB/DVD Tool, apasati un simplu click pe link-ul de mai jos.

Download Windows 7 USB/DVD Tool.