Adaugă toolbar-uri pe Desktop cu Coolbarz

Coolbarz este un mic program portabil care ne vine în ajutor atunci când avem nevoie de mai mult spaţiu pentru plasarea iconiţelor de pe Desktop. Mai exact, acest soft afişează 4 bare de instrumente în poziţiile sus, jos, stânga şi dreapta. Aceste bare apar doar atunci când trecem cursorul mouse-ului în poziţiile respective, şi doar atunci când ne aflăm pe Desktop.

Cu alte cuvinte, avem posibilitatea să facem curăţenie pe Desktop, plasând iconiţele pe aceste toolbar-uri care apar doar când avem nevoie de ele, fără să ne încurce în restul timpului. Arhiva care conţine programul poate fi descărcată de AICI. Dezarhivaţi şi rulaţi executabilul aflat în folderul rezultat în urma dezarhivării. Când veţi deschide aplicaţia, va apărea fereastra de setări care poate fi văzută şi în imaginea de mai jos.

Capture

În captura de mai sus puteţi observa cum sunt afişate iconiţele unor soft-uri pe barele create de Coolbarz. Puteţi să vă personalizaţi barele de instrumente ( sau toolbar-urile ) încă de la lansare. Opţiunile nu sunt complicate, iar dacă alegeţi să le lăsaţi aşa cum vin de bază e OK. Ceea ce vă recomand este să nu afişaţi şi Coolbar 4 (bara de jos) deoarece apare ori de câte ori treceţi cu mouse-ul pe bara de start, şi cu siguranţă după un timp o să vă săturaţi de ea.

Încă o setare pe care vă sfătuiesc să o faceţi pentru a economisi spaţiul de pe aceste toolbar-uri este să debifaţi afişarea textului pentru iconiţe, şi să le lăsaţi pe Large (mare). Acest lucru e valabil în cazul programelor care pot fi identificate foarte uşor după iconiţe, dar dacă veţi plasa şi foldere, atunci o să aveţi nevoie de afişarea textului pentru a le putea deosebi.

Comments are closed.