Criptarea unui text cu Ncode.ME

Daca aveti nevoie de o solutie gratuita pentru criptare de text, Ncode.ME este o alegere buna. Acest site ne permite sa criptam rapid text, atat online in browser, cat si offline prin intermediul unei mici aplicatii care poate fi descarcata si instalata pe calculator.

Accesati site-ul Ncode.ME si scrieti sau pastati textul pe care doriti sa il criptati. In partea dreapta este nevoie sa introduceti o parola care va fi folosita la decriptarea ulterioara a textului. Dupa introducerea textului si alegerea unei parole, apasati butonul encode / decode si textul va fi criptat. Daca doriti sa trimiteti cuiva acest text, persoana respectiva il va putea decripta doar prin intermediul Ncode.ME . Procesul de decriptare este asemanator cu cel de criptare, si este nevoie de parola stabilita pentru a realiza operatiunea.

Asa cum am precizat mai sus, puteti descarca si aplicatia offline de pe site de AICI . Se instaleaza foarte simplu, dupa care se va deschide si va rula linistita in System Tray fara sa deranjeze inutil cu notificari. Astfel, in momentul in care scrieti un text in Notepad, Wordpad, Microsoft Office, etc, pur si simplu selectati textul respectiv si apasati combinatia de taste Shift + Control + F9 pentru criptare/decriptare . Va aparea bara din imaginea de mai jos, unde va trebui sa introduceti o parola si Encrypt .

Capture

Folosind aplicatia offline, in textul rezultat dupa criptare veti avea de fiecare data inserat textul urmator: “=The text above was encrypted with ‘Ncode.ME’. To decrypt it online please visit http://ncode.me” . Acest text este afisat ca o reclama pentru site-ul Ncode.ME si poate fi sters daca doriti, deoarece nu face parte din textul criptat.

Comments are closed.