Cum setam sistemul de operare sa solicite si introducerea username-ului, pe langa parola, la logare ?

În acest tutorial o să vă arăt cum putem seta sistemul de operare pentru ca acesta să ceară şi introducerea username-ului la logare, pe lângă introducerea parolei. În mod normal, dacă contul de utilizator este protejat cu o parolă, la logare este necesar să introducem numai parola, dar pentru a mări securitatea vom seta sistemul să ne ceară şi introducerea username-ului. Această setare poate aduce un plus de securitate în cazul în care alte persoane străine ar avea acces la calculatorul vostru. Pe lângă faptul că ar trebui să introducă parola, ar întâmpina probleme şi la scrierea unsername-ului, dacă acesta este altul decât numele vostru.

Pentru început va trebui să deschidem Local Security Policy. Mergem la Start -> Run -> secpol.msc  . În stânga expandăm Local Policies, după care dăm click pe Security Options. În partea dreaptă căutăm şi deschidem Interactive logon: Do not display last user name.

Capture

În fereastra care se deschide va trebui să bifăm pe Enabled pentru a activa opţiunea. Apăsăm OK şi putem închide Local Security Policy. Dacă daţi un restart sistemului, veţi observa că la logare este necesară şi introducerea username-ului.

Comments are closed.