Tag Archives: blog

Cum faci un blog gratis

Cum faci un blog gratis

In acest articol va prezint cum puteti sa va creati un blog personal complet gratuit.

Cel mai mare avantaj al blog-urilor gratuite este ca puteti crea contul in mai putin de cinci minute, i-ar dupa aceea puteti incepe sa scrieti articole fara nici o problema .

Pentru a va crea un blog personal gratuit trebuie sa va faceti cont pe unul dintre urmatoarele site-uri care ofera servicii de blogging gratuite.

Blogger– este un serviciu gratuit oferit de google, daca doriti sa va creati un blog gratuit de pe acest site, link-ul dumneavoastra v-a fi in felul urmator: http://numedorit.blogspot.com.

El are o interfata foarte simpla, el neoferind prea multe optiuni de design dar va ofera posibilitatea de a adauga coduri java si posibilitatea de a adauga reclame Google AdSense care reprezinta cel mai mare avantaj al acestei platforme, in plus puteti sa faceti singuri designe-ul site-ului, desigur daca va pricepeti la html sau css.

WordPress – este un site ce va ofera servicii gratuite si de calitate pentru a va construi un blog gratuit, el va ofera o interfata atragatoare si posibilitatea de a alege din mai multe designe-uri disponibile pe site, de asemenea va ofera posibilitatea sa va promovati blog-ul in comunitatea WordPress.
Din pacate WordPress nu va ofera posibilitatea de a adauga coduri Java.

LiveJournal – este un site de blogging gratuit, el va ofera posibilitatea de a va crea un blog gratuit fara nici un fel de cost, el este cel mai folosit site de blogging din Rusia.

Daca sunteti la prima aventura in domeniul bloggurilor sa nu va speriati ca este greu, in foarte putin timp puteti invata lucrurile de baza.

Cum poti sa faci un blog personal

Cum poti sa faci un blog personal

Daca doresti sa iti creezi un blog personal unde sa imparti cu restul lumii ce gandesti, ce faci si multe alte lucruri care vrei sa le imparti cu lumea sau doar din dorinta de a avea un site al tau si sa te mandresti cu el, acest lucru este foarte simplu, exista doua metode pe care le puteti folosi pentru a crea un blog.

Prima modalitate de a face un blog este cea gratis, in care nu ai nevoie de cunostiinte in domeniul internetului.

– ai posibilitatea de a crea un cont gratuit pe blogger.com sau pe wordpress.com , unde va face automat un blog gratuit la care aveti posibilitatea sa va editati tema sau sa alegeti una temele default, ai posibilitatea de a face orice doar ca nu ai acces la fisierele siteului.

A doua metoda de a face un blog este varianta platita, sau poate sa fie si gratis dar ai nevoie de cunostiinte avansate in domeniul internetului.

– pentru aceasta modalitate trebuie sa descarcati un script de blogging, cel mai folosit script de acest tip este word press care-l instalati pe un host ( daca doriti sa cumparati host platit de exemplu : www.hostgator.com , sau unul gratuit www.xhost.ro , desigur ca hostul platit are multe avantaje si este mult mai stabil )

– instalarea scriptului de wordpress este foarte usoara, el necesita sa puneti numele bazai de date dorite, numele utilizatorului a bazei de date, parola necesara pentru baza de date si serverul pe care este baza de date.

Cam asa va faceti un blog personal, speram ca ati inteles esentialul crearii unui blog.