Tag Archives: browser

Cum deschid link-urile de pe Yahoo in FireFox

Cum deschid link-urile de pe Yahoo in FireFox

Deseori puteti observa ca link-urile pe care le accesati din Yahoo Messenger se deschid cu Internet Explorer nu cu Mozilla FireFox sau cu browserul dumneavoastra setat.

Aceasta probleme deseori poate aparea in sistemul de operare Windows Vista.

Pentru a repara aceasta problema, putin mai jos va prezint un mic tutorial cu ajutorul caruia puteti seta ca link-urile deschise din Yahoo sa se deschida cu FireFox sau browserul pe care il utilizati.

1. Primul lucru care trebuie sa il faceti este sa apasati butonul ” Start ” i-ar acolo veti putea vedea optiunea ” Default Programs “, dupa ce am intrat in ” Default Programs ” apasam pe butonul ” Set program access and computer defaults “.

2. Dupa ce am intrat in ” Default Programs ” si am apasat pe butonul ” Set program acces and computer defaults “, apasam un simplu click pe optiunea ” Custom ” iar in optiunea ” Choose a default web browser ” selectati programul ” Mozilla Firefox ” sau ce browser doriti sa il utilizati ca browser default.

La sfarsit apasat un simplu click pe butonul ” Ok “, i-ar de acum orice link doriti sa vizitati o sa se deschida cu Mozilla FireFox sau browserul dorit.

Deschide link-urile din Yahoo! Messenger in Mozilla FireFox

Deschide link-urile din Yahoo! Messenger in Mozilla FireFox

Pentru utilizatorii de Yahoo! Messenger, ati observat ca daca incercati sa deschideti un link primit in Yahoo! Messenger o sa vi se deschida cu browserul Internet Explorer chiar daca ati setat Mozilla FireFox ca browser default.

Aceasta problema este cel mai des intalnita in sistemul de operare Windows Vista, putin mai jos puteti vedea cum sa rezolvati aceasta problema.

Primul lucru care trebuie sa il faceti ii sa apasati un simplu click pe butonul ” Start “, dupa aceea apasati un click pe ” Default Programs ” si apasati pe ” Set program access and computer defaults “.

Dupa ce ati intrat in ” Set program access and computer defaults “, apsati un simplu click pe ” Custom “, i-ar din lista ” Choose a default web browser “, selectati browserul ” Mozilla FireFox

Acuma tot ce trebui sa faceti este sa apasati un simplu click pe butonul ” Ok ” si ati terminat treaba, de acuma toate link-urile care o sa le accesati din programul Yahoo! Messenger o sa se deschide cu Mozilla FireFox.

Cum setezi Browserul in Windows

Cum setezi Browserul in Windows

De multe ori mi s-a intamplat sa fi dorit sa schimb browserul default al Windows-ului dar nu stiam cum, asa ca am cautat pe internet si am gasit informatiile necesare, asa ca m-am gandit sa impart si cu restul lumii cum sa schimbe browserul Windows-ului, cu ajutorul acestui tutorial puteti seta orice browser doriti sa va deschide paginile de internet, cum ar fi Internet Explorer, Opera, Mozilla, Chrome sau orice alt browser folositi.

Pentru a seta browserul default al Windows-ului urmati urmatorii pasi:

In primul rand ne ducem in ” Control Panel “, asta o faceti apasand un simplu click pe butonul ” Start ” dupa aceea apasati un simplu click pe ” Control Panel “, acolo mergem pe ” Add or Remove Programs ” si acolo apasam pe ” Set Programs Acces and Defaults “, i-ar acolo apasam un simplu click pe ” Custom ” cum puteti vedea in poza de mai jos.

Al doilea lucru care trebuie sa il faceti dupa ce ati apasat pe ” Custom ” este sa apasati sageata din coltul din dreapta pentru a aparea setarile, i-ar acolo va duceti la ” Choose a default web browser “, i-ar acolo bifati browserul care doriti sa va fie default, un mic exemplu puteti vedea in poza de mai jos.

Cam asta este tot ce trebuie sa faceti pentru a schiba browserul default al Windows-ului.

Google Chrome 5.0 Beta

Google Chrome

Google Chrome este browserul oferit de Google, el a ajuns la versiunea Googe Ghrome 5 dar este deocamdata in varianta beta, in aceasta versiune au fost reparate multe buguri, iar browserul Google Chrome 5 este foarte usor de folosit.

Daca doriti sa descarcati Google Chrome 5 apasati un simplu click pe linkul de mai jos.

Download Google Chrome 5 – Browser gratis

Cele mai bune programe gratuite pentru Windows

Cele mai bune programe gratuite pentru Windows

Dupa ce am vazut cate un program intro parte, unul in alta parte, m-am gandit sa fac o lista cu programe gratuite pentru windows pentru a va face viata mai usoara cand vreti sa cautati un program gratuit care va intereseaza, aceasta lista contine atat programe antivirus ca si softuri foarte utile.

Fiecare dintre noi are o parere diferita asupra programelor, probabil ca eu prefer unele programe iar voi altele, dar dupa parerea mea programele din lista aceasta sunt destul de utile pentru utilizatorii de calculatoare.

Programele gratuite pentru windows sunt urmatoarele:

Programe text:

Open Office – Un inlocuitor fidel al cunoscutului Microsoft Office.

AbiWord – Program de editat texte.

Foxit PDF Reader – Program care citeste fisiere PDF.

Browsere:

Firefox – Browser web foarte bun.

Maxthon – Browser care iese in evidenta din ce in ce mai mult.

Opera – Unul dintre cele mai bune browsere.

Chrome – Browser web rapid si gratuit.

Programe de securitate:

AVG Free – Antivirus gratuit

AntiVir PersonalEdition – AVP Antivirus

BitDefender Free – Antivirus gratuit

Programe pentru servere:

FileZilla – Program cu ajutorul caruia te conectezi la server.

FileZilla Server – Program care creaza un server virtual FTP

XAMPP – Creaza un server virtual Apache, mySQL, PHP si Perl

Programe audio:

Foobar2000 – Player audio.

WinAmp – Player audio.

MediaMonkey – Organizator de muzica.

Opera 10.50 Beta Build 3257 – A fost lansat gratuit pentru download

Opera 10.50 Beta Build 3257

La scurt timp dupa ce a fost lansat primul beta pentru Opera 10.50, echipa de programare de la opera au lansat un nou beta build 3257.

Noul update al Opera, contine 5 update-uri importante si au fost reparate 5 probleme importante.

Pentru a descarca Opera 10.50 Beta Build 3257 apasati pe linkul corespunzator sistemului de operare pe care il aveti.

Download Opera 10.50 Beta Build 3257 ( Windows MSI )

Download Opera 10.50 Beta Build 3257 ( Windows Classic )

Browser Web Mozilla FireFox

Browser Web Mozilla FireFox

Mozilla FireFox este unul  dintre cele mai bune browsere web existente actual.  Browserul Mozilla FireFox a ajuns la versiunea 3.6, producatorii acestui browser web lucreaza repede in realizarea noilor functii si evolutia browserului.

El este iubit de foarta multa lume deoarece are o interfata usor de folosit, posibilatatea adaugarii a multor add-onuri, si este foarte usor de folosit de incepatorii in domeniul internetului.

Download Mozilla FireFox – Browser Web

Opera Browser 10.10

Opera Browser

Opera browser, dupa multi considerat cel mai bun browser din lume a ajuns la versiuna 10.10 versiune care aduce un nou design fata de versiunea precedenta precum si multe buguri corectate.

Daca folositi opera browser va recomand sa faceti upgrade iar daca nu il folositi va recomand sa il incercati.

Download Opera 10.10