Tag Archives: windows

Cand va fi lansat Windows 8

Cand va fi lansat Windows 8

La 3 ani de la lansarea Windows 7, cei de la Microsoft vor sa lanseze un nou sistem de operare numit Windows 8.

Acest sistem de operare este asteptat sa fie lansat undeva la sfarsitul anului 2012, desii acesta a fost planificat de la lansarea Windows 7 in 2009, deci perioada de dezvoltare este de aproximativ 3 ani.

Un mare avantaj al Windows 8 este ca poate functiona pe dispozitivele mobile si pe calculatoare.

Un lucru bun este ca acestia 3 ani au devenit doar cateva luni pana la lansare si speram sa vedem un sistem mult imbunatatit decat beta pe care il putem descarca de pe site-ul oficial Microsoft.

Puteti descarca gratuit Windows 8 Release Preview de pe site-ul oficial Microsoft, apasand un simplu click pe urmatorul link: Download Windows 8 Release Preview.

Cum setezi Browserul in Windows

Cum setezi Browserul in Windows

De multe ori mi s-a intamplat sa fi dorit sa schimb browserul default al Windows-ului dar nu stiam cum, asa ca am cautat pe internet si am gasit informatiile necesare, asa ca m-am gandit sa impart si cu restul lumii cum sa schimbe browserul Windows-ului, cu ajutorul acestui tutorial puteti seta orice browser doriti sa va deschide paginile de internet, cum ar fi Internet Explorer, Opera, Mozilla, Chrome sau orice alt browser folositi.

Pentru a seta browserul default al Windows-ului urmati urmatorii pasi:

In primul rand ne ducem in ” Control Panel “, asta o faceti apasand un simplu click pe butonul ” Start ” dupa aceea apasati un simplu click pe ” Control Panel “, acolo mergem pe ” Add or Remove Programs ” si acolo apasam pe ” Set Programs Acces and Defaults “, i-ar acolo apasam un simplu click pe ” Custom ” cum puteti vedea in poza de mai jos.

Al doilea lucru care trebuie sa il faceti dupa ce ati apasat pe ” Custom ” este sa apasati sageata din coltul din dreapta pentru a aparea setarile, i-ar acolo va duceti la ” Choose a default web browser “, i-ar acolo bifati browserul care doriti sa va fie default, un mic exemplu puteti vedea in poza de mai jos.

Cam asta este tot ce trebuie sa faceti pentru a schiba browserul default al Windows-ului.

Windows XP – Teme

De curand am gasit cateva teme pentru sistemul de operare Windows XP, ele sunt 4 teme oficiale pentru Windows XP si sunt oferite gratuit pentru oricine doreste sa le descarca.

1. Royale – este o tema care initial a fost creata pentru Windows Media Center Eidtion 2005 si pentru Windows XP Tablet PC Edition, ea contine o foarte buna combinatie intre culorile abastru si verde.

Daca doriti sa descarcati tema prentru Windows XP Royale, apasati un simplu click pe linkul de mai jos.

Download Royale – Windows XP Theme.

2. Royale Noir – este practic tot tema ” Royale ” doar cu o culoare schimbata.

Daca doriti sa descarcati tema Royale Noir pentru Windows XP, apasati un simplu click pe linkul de mai jos.

Download Royale Noir – Windows XP Theme.

3. Zune – este o tema lansata de Microsoft pentru un player portabil numit Zune pentru a semana cu Windows XP, aceasta tema este bazata pe tema pentru Windows XPRoyale

Daca doriti sa descarcati tema Zune pentru Windows XP, apasati un simplu click pe linkul de mai jos.

Download Zune – Windows XP Theme.

4. Embedded – Este o tema creata pentru ” Windows Embedded Standard CTP Refresh ” si modificata dupa tema Royal.

Daca doriti sa descarcati tema Embedded pentru Windows XP, apasati un simplu click pe linkul de mai jos.

Download Embedded – Windows XP Theme.

Nooto – Tema Windows Vista

Nooto – Tema Windows Vista

Nooto este o tema gratuita pentru sistemul de operare Windows Vista, el are culoarea rosie la BackGround si inconitele albe.

Daca adorati culoarea rosie, atuncia aceasta tema este cea mai perfecta pentru dumneavoastra.
Tema pentru Windows Vista Nooto aduce multe schimbari foarte interesante sistemului de operare, cel mai rau ii ca nu este suportata si de alte sisteme de operare, ea nu consuma multe resurse si nu ingreuneaza in nici un fel calculatorul.

Nooto – Windows Vista Theme ScreenShot

Daca doriti sa descarcati tema gratuita Nooto pentru sistemul de operare Windows Vista, apasati un simplu click pe linkul de mai jos.

Download Nooto – Tema gratuita pentru Windows Vista.

Cum stingi calculatorul rapid

Cum stingi calculatorul rapid

Dupa un anumit timp ShutDown-ul de la Windows devine foarte incet si asta sunt sigur ca enerveaza pe multi, acest lucru se intampla din cauza ca Windows XP contine foarte multe mecanisme care il incetinesc mai ales cand doriti sa stingeti calculatorul.

Din fericire pentru toti utilizatorii ai Windows XP, aveti posibilitatea de a crea un fisier care va stinge calculatorul rapid si sigur fara sa trebuiasca sa asteptati anumit timp in care sa va rugati ca sa se stanga calculatorul.

Primul lucru care trebuie sa faceti este sa apasati un click dreapta pe ecranul liber si va duceti pe butonul ” New ” dupa aceea va duceti pe ” Shortcut “, dupa ce am facut aceste lucruri v-a aparea o sasuta, iar in casuta unde trebuie sa tastam adresa de fisier pentru shortcut, v-am tasta urmatorul lucru : ” shutdown -s -t 0 “, desigur ca fara ghilimele si apasam un simplu click stanga pe butonul ” Finish “.

Acel fisier rezultat il redenumin cum dorim noi, un mic exemplu ” ShutDown “.
Acum cand vrem sa inchidem calculatorul vom apasa dublu click pe noul fisier creat pe ecran si calculatorul se va stinge instantaneu.

Windows Live Messenger 2011

Windows Live Messenger 2011

Windows Live Messenger 2011 este programul de comunicare text oferit de Microsoft, el este un program excelent de chat desigur daca aveti cont Live, MSN, HotMail etc, aveti posibilitatea de a trimite poze, videoclipuri, absolut tot ce vreti sa faceti prin intermediul lui, el de asemenea va oferi sa jocuri pentru a trece mai repede tipul cand va plictisiti.

Programul Windows Live Messenger 2011 este oferit gratuit de catre producatorii lui si il puteti descarca apasand un simplu click pe linkul de mai jos.

Download Windows Live Messenger 2011 – Program de mesagerie instant.

Quick Startup – Face Windows sa porneasca mai repede

Quick Startup – Face Windows sa porneasca mai repede

De multe ori cand pornim calculatorul, multe programe si servicii porneste o data cu pornirea Windowsului, va prezint un program care imbunatateste timpul de pornire a Windowsului prin gestionarea tuturor programelor si serviciilor care porneste la start-up.

Astfel cu ajutorul acestui program aveti posibilitatea de a sterge sau adauga programe care sa ruleze o data cu inceperea sesiunii.

Daca doriti sa descarcati programul Quick Startup apasati un simplu click pe linkul de mai jos.

Download Quick Startup – Face Windows sa porneasca mai repede.

Cerinte de sistem pentru a utiliza Windows 7 ( Windows Seven )

Cerinte de sistem pentru a utiliza Windows 7 ( Windows Seven )

Daca va intrebati daca puteti sau nu utiliza Windows 7 pe calculatorul dumneavoastra, putin mai jos veti afla raspunsul. Mai jos aveti cerintele minime si recomandate pentru a utiliza Windows 7.

Cerintele de sistem pentru a utiliza Windows 7 sunt urmatoarele:

Cerinte minime de sistem pentru a utiliza Windows 7:

* Viteza minima procesor: 1 GHz
* Memorie RAM necesara: 1 GB pentru versiunea 32bit si 2 G pentru versiunea 64bit.
* Memorie video necesara: 128 MB
* Spatiu liber necesar pe Hard Disk: 16 GB pentru versiunea 32bit si 20 GB pentru versiunea 64bit.
* Unitate DVD.

Cerinte recomandate de sistem pentru a utiliza Windows 7:

* Viteza procesor recomandata: 2,4 GHz.
* Memorie RAM recomandata: 1,5 GB pentru varianta 32bit si 2 GB pentru varianta 64bit.
* Memorie video recomandata: 256 MB.
* Spatiu liber recomandat pe Hard Disk: 16 GB pentru varianta 32bit si 20GB pentru varianta 64.
* Unitate DVD.

Teme noi pentru Windows XP

Noi teme pentru Windows XP

In acest post am sa va prezint cateva teme pentru Windows XP pe care le-am gasit si am decis sa le le impart cu dumneavoastra.
Ele o sa va redecoreze Windows-ul cat si meniurile, si wallpaperul, ele nu au consum mare de resurse, si sunt foarte usor de instalat.

Cateva poze cu aceste teme pentru Windows XP:

Daca doriti sa descarcati aceste teme pentru Windows Xp apasati un simplu click pe linkul de mai jos.

Download teme pentru Windows XP.

Cum pot face BackUp la Windows

Cum pot face BackUp la Windows

Pentru cei care nu stiu sa faca un BackUp la Windows, va voi prezenta mai jos cum puteti realiza acest lucru.

Pentru a incepe sa faci un BackUp la Windows trebuie sa faceti urmatorul lucru:

In primul rand apasati pe butonul ” Start “, dupa aceea va duceti la ” All Programs “, dupa ce vati dus la All programs faceti un click pe ” System Tools

Dupa ce ati intrat unde am scris mai sus, intrati la ” System Restore “, aici veti avea posibilitatea de a face BackUp la Windows sau de a restaura un BackUp pe care l-ati facut anterior.