De ce da erori sistemul de operare

De ce da erori sistemul de operare

In acest articol va voi prezenta cateva din motivele din care poate da erori Windows-ul, cel mai des din aceste erori este ecranul albastru ( Blue Screen ) pe care desigur ca il uram toti.

1. Prima problema ar fi memoria RAM:
Vi se intampla cateodata ca memoria RAM ( Random Access Memory ) sa va dea o eroare ” Fatel Exception Error “, aceasta eroare este o problema din domeniul hardware, daca primiti aceasta eroare inseamna ca memoria RAM a devenit inutilizabila.

Problema poate aparea cand aveti mai multe memorii RAM, iar viteza de lucru a memoriilor RAM difera, calculatorul fortandu-le sa functioneze la viteza mai mica, iar in acest mod memoriile RAM cedeaza din cauza suprasolicitarii.

Rezolvarea acestei problema costa in inlaturarea memoriilor RAM care au frecventa mai mica si inlocuirea lor cu unele care au frecventa mai mare.

2. Setarile BIOS:
Cand cumparati placa de baza, ea vine alaturi de setarile din fabrica ale chipset-ului.

Pentru a intra in setarile BIOS trebuie sa apasati tasta ” DEL ” sau tasta ” F2 ” de pe tastatura cand porneste calculatorul, asta depinde de placa de baza.

Dupa ce ati intrat in setarile BIOS trebuie sa aveti mare grija in cazul in care doriti sa faceti modificari in BIOS, deoarece orice greseala poate face calculatorul sa nu mai functioneze normal, iar o sa fie intro stare instabila, acest lucru poate duce la BlueScreen sau chiar mai rau la alte probleme mult mai grave care pot fi iremediabile.

Cea mai usoara metoda pentru a rezolva problemele cauzate de setarile facute in BIOS este sa folosim optiunea in care revine la setarile originale, este foarte simplu, dar difera la fiecare placa de baza numele setarii, in general incepe cu ” Restore ”

3. Probleme cauzate de Virusi:
Dupa cum stim cu totii, virusii sunt o problema foarte mare in ceea ce priveste calculatoarele noastre, securitatea lor si buna functionare.

O problema este ca nu putem avea calculatorul tot timpul fara virusi in conditii de utilizare normale, asa ca suntem nevoiti sa ne instalam sisteme de securitate impotriva virusilor pentru a ne apara de ei.
Cel mai des puteti sti ca aveti calculatorul virusat cand incepe sa dea multe erori, calculatorul este instabil si multe altele.

Virusii pot ajunge chiar sa va stearga sctorul de boot de pe Hard Disk, astfel cand vreti sa porniti calculatorul ve-ti primi eroare ca ” boot.ini ” lipseste si nu poate porni Windowsul, in acest caz trebuie sa reinstalati Windowsul sau daca va pricepeti sa copiati un nou ” boot.ini ”

Singura si cea mai buna metoda pentru a preveni virusarea calculatorului este de a instala un Antivirus bun, si un backup la datele importante de pe calculator, in caz ca aveti probleme sa va puteti recupera datele importante.

Aceste 3 lucruri sunt principalele cauze din care calculatorul nu functioneaza la capacitate normala si va este instabil.

Leave a Comment