Easeus Todo Backup – solutie gratuita de backup

In zilele noastre putem spune ca suntem dependenti de tehnologie in aproape orice domeniu. In mediul online este indispensabil sa avem o solutie de backup si restaurare a datelor in caz de stergere/pierdere a acestora. Bineinteles ca avem la dispozitie o multime de softuri concepute pentru protejarea datelor noastre, insa in acest articol m-am gandit sa va prezint Easeus Todo Backup, un program gratuit pus la dispozitie de cei de la Easeus, care de altfel produc si alte softuri destul de utilizate.

La o simpla cautare pe google gasim site-ul producatorului, dupa care la sectiunea de download putem incepe descarcarea. Este necesar sa introduceti adresa de mail, dupa care veti putea descarca si intala softul. Am fost surprins cand am vazut ca versiunea gratuita a acestui program are cateva “dotari” care in mod obisnuit ar fi disponibile intr-o versiune pro la alte softuri asemanatoare. Apropo, interfata este foarte simpla si usor de folosit, dar ca sa va faceti totusi o idee puteti arunca o privire la imaginea de mai jos.

Capture

Asa cum am precizat mai sus, in interfata avem principalele functii ale acestui program, si anume:

Disk/Partition Backup – permite crearea unui backup pentru intreg disk-ul sau pentru o anumita partitie

File Backup – creeaza backup pentru anumite fisiere

System backup – creeaza backup pentru sistemul de operare

Smart backup – pune la dispozitie protejarea datelor aflate in locatii (foldere) importante ale sistemului, precum si a unor fisiere

Mail Backup – disponibila doar in versiunea pro, ofera backup pentru mail-uri

Clone – va permite sa clonati un HDD

System Clone – asemanatoare cu functia de mai sus, dar permite clonarea intregului sistem de operare

La sectiunea Tools se mai afla cateva optiuni, dintre care vreau sa mai amintesc de Create Emergency Disk . Este indicat sa folositi aceasta optiune pentru crearea unui CD care sa va permita sa boot-ati in sistem in cazul in care acesta poate sa ajunga atat de deteriorat incat sa nu il mai puteti porni normal. Astfel veti putea boota si deschide Easeus Todo Backup pentru a restaura un backup creat pe vremea cand sistemul de operare era “in floarea varstei”.

Comments are closed.