Freebyte Task Scheduler – programează rapid pornirea automată a aplicaţiilor

Dacă nu vă împăcaţi bine cu Task Scheduler-ul din Windows, astăzi am să vă prezint o alternativă mai uşoară de folosit numită Freebyte Task Scheduler. Cu ajutorul acestui program portabil vom putea programa pornirea automată a programelor şi aplicaţiilor de pe sistemul nostru de operare, la diferite intervale de timp. Bineînţeles că Task Scheduler-ul din Windows este mult mai “dotat”, el putând fi folosit pentru mai multe sarcini, însă avantajele programului pe care vi-l prezint sunt portabilitatea şi rapiditatea cu care putem programa lansarea automată a programelor, fără să avem cunoştinţe suplimentare.

Trebuie doar să descărcăm de AICI arhiva care conţine programul, după care dezarhivăm şi rulăm executabilul care va afişa interfaţa de mai jos:

Capture

Apăsăm butonul  + și se va deschide următoarea fereastră:

Capture1

Aici va trebui să setăm intervalul de timp la care să se deschidă aplicaţia sau programul ales de noi. Putem alege să se deschidă o singură dată (Once at date, şi setaţi data), zilnic (Daily), sau săptămânal (Weekly, şi bifaţi zilele). În continuare setaţi ora pornirii, daţi un nume sarcinii la Task name, şi mai jos la Program location daţi calea către locaţia programului respectiv. După ce aţi făcut aceste lucruri apăsaţi butonul Save şi aţi terminat.

Pentru ca un program ales de noi să pornească la data stabilită, este necesar ca Freebyte Task Scheduler să fie pornit. Dacă acesta este oprit, task-urile setate de noi nu se vor mai realiza. În final, mă simt dator să vă mai anunţ că setările acestui program sunt salvate într-un fişier .ini localizat la următoare adresă: C:\Users\Dragoş\AppData\Local\Freebyte\FBTaskScheduler. Dacă doriţi să rulaţi programul pe un alt calculator şi să păstraţi setările pe care le aveţi, atunci luaţi executabilul împreună cu acest fişier .ini .

Comments are closed.