Night Mode Eye Guard – activeaza modul de noapte pe Chrome si Firefox

Sunt persoane care folosesc internetul pe calculator destul de mult noaptea, si dupa cum se cunoaste deja, odata cu trecerea timpului sunt sanse ca ochii sa aiba de suferit de pe urma acestor actiuni. Exista deja un soft de PC dezvoltat in acest sens, numit f.lux, si poate multi dintre voi il folositi deja, sau mai nou pe Windows 10 avem disponibila optiunea Night light, ambele avand scopul de a reduce luminozitatea ecranului si de reglare a acesteia, automat sau manual in functie de perioada zilei.

Pe vremea cand foloseam Windows 7 aveam instalat f.lux, iar acum pe Windows 10 folosesc optiunea Night light si ma ajuta foarte mult cand lucrez noaptea datorita faptului ca se diminueaza foarte mult lumina albastra emisa in mod normal de ecran. Insa daca ne dorim un “supliment” pe langa aceste doua metode de reducere a luminii, putem folosi pe browser-ele Google Chrome si Mozilla Firefox o extensie numita Night Mode Eye Guard, care schimba interfata oricarui site web accesat de noi in negru.

Pentru instalare cautati pe google numele extensiei si in functie de browser-ul pe care il folositi, veti gasi in primele rezultate extensia pentru Chrome si Firefox. Dupa adaugarea acesteia in browser, in partea dreapta sus veti gasi iconita extensiei si cu un click interfata site-urilor va deveni neagra. Posibil sa nu va adaptati la prima vedere sau utilizare, insa daca petreceti mult timp pe net citind blog-uri sau cautand alte informatii, cred ca se va dovedi utila.

Comments are closed.