Category Archives: Articole

De ce este important să schimbăm periodic parolele folosite?

În ziua de astăzi nu există utilizator de PC care să nu aibă măcar un cont protejat cu parolă. Fie că este vorba de contul de utilizator Windows, adresa de e-mail, conturi pe diferite site-uri, etc, cu toţii dorim să ne protejăm aceste conturi cât mai bine. Tocmai de aceea trebuie să ne alegem parole puternice, alcătuite din mai multe caractere amestecate, cifre şi litere, simboluri, etc. Dar este suficient ca parola aleasă de noi să fie una puternică? Read more »

Extrage gratuit imagini din documente PDF

În cele ce urmează o să vă prezint un serviciu online de extragere a imaginilor din documente PDF. Acest serviciu ne oferă posibilitatea să extragem rapid toate imaginile aflate în documente PDF, oferinduni-le la dimensiunile şi formatele originale. Serviciul este util atunci când avem multe imagini într-un document PDF, şi dorim să le extragem. Dacă avem doar o singură imagine, atunci treaba devine foarte simplă. Printr-un simplu screenshot o avem în calculator, însă nu în formatul ei original. Read more »

Curăţă rapid clipboard-ul cu ajutorul unui shortcut

În acest tutorial o să vă arăt cum putem crea o scurtătură care să cureţe rapid clipboard-ul. De multe ori se întâmplă să rămână diferite fişiere în clipboard, după ce acestea au fost copiate sau mutate în locaţia dorită de noi. Cu scurtătura pe care o vom crea, printr-un simplu click vom putea goli clipboard-ul. Read more »

Cum se rezolvă eroarea Macro în Office 2010 ?

Acum câteva zile am primit această eroare pe un laptop Lenovo imediat după ce am terminat de instalat suita Microsoft Office 2010. De când folosesc Office 2010 nu am avut niciun fel de problemă, şi am fost destul de surprins când a apărut fereastra cu eroarea de mai jos care se “ţinea” destul de insistent de ecran. Spun asta deoarece a trebuit să dau câteva click-uri până să reuşesc să o fac să dispară…şi în final să reapară la deschiderea unui  alt document. Read more »

Mesaje de anul nou

Mesaje de anul nou

Pentru ca fiecare vrea sa fie unic de anul nou in felul lui, un mesaj bine ales pentru familie si prieteni poate aduce fericire mai ales pentru persoanele dragi care sunt departe de noi.

Puteti alege dintr-o mare diversitate de mesaje pe cel care considerati ca este cel mai potrivit stilului vostru, accesand urmatoarele link-uri puteti citi si alege mesajul pe care il credeti cel mai special.

Site-urile de pe care puteti gasii mesaje de anul nou sunt urmatoarele:

1. Mesaje de anul nou

2. Bree.ro – Urari de anul nou

3. OFelicitare.ro – Mesaje de revelion

4. Uups.ro – Mesaje de anul nou

Canon EOS 5D Mark II

Canon EOS 5D Mark II

Canon EOS 5D Mark II este o camera foto digitala care va ofera posibilitatea sa filmati si sa fotografiati HD, acesta punand la dispozitie 21,1 megapixeli.

De asemenea ofera posibilitatea de a filma full HD la rezolutia 1920x 1080 si SDTV la rezolutia de 640 x 480.

Pe scurt se poate spune ca este o camera foto profesionala care face poze exceptionale.

Pretul unui Canon EOS 5D Mark II se invarte in jurul sumei de 2000 euro.

Canon EOS 5D Mark III

Canon EOS 5D Mark III

Canon EOS 5D Mark III este o uimitoare camera foto cu o incredibila rezolutie de 22.3 megapixeli.

Ea a fost anuntata pe data de 2 Martie 2012 cand a fost a 25-a aniversare de cand a fost lansat primul model de camera foto EOS.

Avand rezolutia de 22,3 megapixeli ii ofera posibilitatea de a face poze cu rezolutia 5760 x 3840.

Pretul unei camera foto Canon EOS 5D Mark III se invarte in jurul sumei de 3000 euro.

Protectia calculatorului impotriva daunatorilor

Protectia calculatorului impotriva daunatorilor

Deoarece cei mai multi utilizatori ai calculatoarelor sunt la un nivel scazut de conostiinta in domeniul IT ei nu prea stiu cum sa se protejeze impotriva “daunatorilor” care pot veni de pe internet.

Pentru ca pericolele care pot veni de pe internet sunt nenumarate, un simplu antivirus in care fiecare utilizator are incredere nu este suficient pentru a proteja calculatorul impotriva primejdiilor ce vin de pe internet in era mai moderna.

Nu cu mult timp in urma era suficient sa avem un antivirus instalat si sa scanam calculatorul periodit pentru a fi feriti de virusi, dar mai nou sunt multe alte pericole in afara de virusi care ne ataca calculatoarele, iar simplu antivirus pe care il avem fiecare nu ne poate proteja in totalitate.

Asa ca am decis sa va prezint importanta pe care o reprezint instalarea unui antivirus si instalarea unui firewall.

Firewall-ul este software-ul care actioneaza ca un fel de zic care ne protejeaza porturile calculatorului care sunt deschise, in acest fel putand fi filtrate datele care ies sau intra in calculatorul nostru si poate opri atacurile impotriva calculatorului nostru pe porturile care sunt deschise.

Firewall-urile pot fi de doua tipuri, hardware si software, cele hardware fiind mai bune dar si mai scumpe sunt utilizate in special de firmele de hosting iar cele software care sunt utilizate cel mai des sunt utilizate pe calculatoarele personale.

Gadgeturi Microsoft – Interfata XUI

Gadgeturi Microsoft – Interfata XUI

Dupa cum putem observa lumea din jur se schimba incontinu, ea devine tot mai evoluata, acest lucru face si compania Microsoft cu sistemul de operare Windows, ei creeaza produse pe care sa le iubim si care sa fie la nivelul la care a ajuns cei de la Apple, deoarece compania Microsoft se gandeste la viitor si ceea ce ar putea sa atraga mai mult oamenii.

La sistemul de operare Windows, nu s-au oprit doar la suprafata si a ajuns sa se gandeasca la XUI, ceea ce inseamna eXperience User Interface care este un lucru mult mai special decat orice.

XUI Concept Video – Home:
http://www.youtube.com/watch?v=QJRyHJqPzSI

XUI Concept Video – Work:
http://www.youtube.com/watch?v=hkSmU1L7xaY

Linux

Linux

Linux este un sistem de operare gratuit care este similar cu sistemul de operare UNIX, el a fost creat de Linus Torvalds cu ajutorul programatorilor din intreaga lume.

Linux este o alternativa foarte buna al oricarui sistem de operare existent, el va ofera o eficienta foarte buna, stabilitate, performanta cat si securitate, care va permite sa va desfasurati activitatile zilnice pe calculator fara nici o intrerupere, eroare sau alte cauze care va pot distrage atentia de la lucru.

Imaginati-va ca Linux este prezent in aproximativ toate serverele existente in lume, cand navigati pe internet, acest lucra va este oferit cu ajutorul sistemului de operare Linux pe care lucreaza serverele.

Acuma sa trecem la descrierea detaliata a sistemului de operare Linux.

Linux a fost creat in anul 1991 de catre Linus Torvalds, el poate fi modificat liber de catre orice persoana, i-ar aceste modificari pot fi distribuite liber atat in domeniul comercial cat si in domeniul non-comercial.

Sistemul de operare Linux poate fi instalat pe o gama foarte larga de dispozitive, cum ar fi smartphone, telefoane mobile, calculatoare, chiar si ceasuri de mana.

Acest sistem de operare este cel mai raspandit pe serverele web, in total de 60% din totalul serverelor folosesc sistemul de operare Linux, i-ar restul de 40% folosesc Windows.
Din pacate pe calculatoarele persoanale linux este folosit in proportie de 2% i-ar linux si Mac OS X sunt cele mai raspandite sisteme de operare in calculatoarele personale, cu tot acest dezavantaj in calculatoarele persoanele, in ultimii ani, Linux a inceput sa creaca in popularitate o data cu aparitia netbook-urilor care folosesc distributia Ubuntu.

Cele mai multe dintre distributiile Linux pot suporta numeroare limbaje de programare, cele mai multe unelte pentru constructia aplicatiilor pentru Linux si programele de sistem se afla in interiorul GNU toolchain care include colectia de compilatoare GNU CCG, de asemenea si GNU build system care este mai mult cunoscut sub numele de Autotools, acestea sunt programe produse de proiectul GNU, GCC va permite sa compilati in urmatoarele limbaje de programare: C, C++, Ada, Java si Fortran.

Cele mai multe dintre distributiile Linux disponibile, va ofera suport pentru PHP, Perl, Ruby, Python si multe alte limbaje.

Putin mai jos puteti vedea lista cu cele mai utilizate distributii Linux:

1. Ubuntu – este un proiect mare care este bazat pe Debian GNU/Linux care este foarte popular in intreaga lume din faptul ca este usor de configurat si utilizat, desigur este foarte stabil.

2. SuSE Linux – este o distributie Linux care este special facuta atat pentru servere web cat si pentru calculatoarele persoanele, el este creat de o companie germana care se numeste SuSE.

3. Fedora – este creat dupa proiectul Red Hat Linux, dar aceastra distributie se bazeaza pe programe gratuite si este disponibil gratuit pe internet.

4. Debian GNU/Linux – este una dintre cele mai cunoscute distributii de Linux continand un numar urias de imbunatatiri.

5. PCLinuxOS – este o distributie Linux bazata pe Mandriva Linux care este creat special pentru calculatoarele persoanale, ea este un sistem de operare foarte bun pentru incepatori.

6. Mandriva Linux – este o distributie Linux care de asemenea ca PCLinuxOS este orientata inspre utilizarea pe calculatoare personale, numele original a fos Mandrake Linux.

7. Slackware Linux – este printre cele mai vechi distributii Linux care se bazeaza pe o viteza mare de lucru.

8. Gentoo Linux – este o distributie Linux de mare performanta care este destinata utilizatorilor avansati.

9. Knoppix – este o distributie Linux care nu necesita instalarea, ea poate fi rulata de pe disk.

10. RedHat Linux – este una dintre cele mai cunoscute distributii Linux care este bazata exclusiv pentru utilizarea pe servere.

11. Slax – la fel ca distributia Knoppix, Slax este o distributie Linux care nu necesita instalarea, ea poate fi rulata de pe un disk sau de pe memorie flash de minim 256 MB.

12. NimbleX – este tot o distributie Linux care nu necesita instalarea, aceasta distributie este creata in Romania si este bazata pe distributia Slackware.

13. TFM/GNU Linux – este o distributie Linux creata de romani care este usor de instalat si in acelasi timp si foarte stabila

Cele mai multe dintre aceste distributii de Linux se pot descarca gratuit de pe internet de pe site-ul producatorilor.

Acest an se implinesc 20 de ani de la crearea sistemului de operare Linux, putin mai jos puteti vedea un scurt videoclup despre istoria acestui sistem de operare.