Category Archives: Internet

De ce este important să schimbăm periodic parolele folosite?

În ziua de astăzi nu există utilizator de PC care să nu aibă măcar un cont protejat cu parolă. Fie că este vorba de contul de utilizator Windows, adresa de e-mail, conturi pe diferite site-uri, etc, cu toţii dorim să ne protejăm aceste conturi cât mai bine. Tocmai de aceea trebuie să ne alegem parole puternice, alcătuite din mai multe caractere amestecate, cifre şi litere, simboluri, etc. Dar este suficient ca parola aleasă de noi să fie una puternică? Read more »

Despachetarea fișierelor .MSI fără niciun soft

V-aţi întrebat vreodată de la ce vine extensia .msi pe care o au unele fişiere în Windows ? Pentru cei care nu ştiţi, o să aflaţi în acest articol în care vreau să vă arăt o metodă prin care puteţi despacheta sau extrage acest tip de fişiere, în cazul în care sunteţi curioşi să vedeţi ce conţin. Ei bine, un fişier cu extensie .msi este un pachet de instalare care conţine diferite fişiere, cum ar fi fişiere text, executabile, dll-uri, etc. Formatul acestor fişiere MSI vine de la Microsoft Installer.

Read more »

Curăţă rapid clipboard-ul cu ajutorul unui shortcut

În acest tutorial o să vă arăt cum putem crea o scurtătură care să cureţe rapid clipboard-ul. De multe ori se întâmplă să rămână diferite fişiere în clipboard, după ce acestea au fost copiate sau mutate în locaţia dorită de noi. Cu scurtătura pe care o vom crea, printr-un simplu click vom putea goli clipboard-ul. Read more »

Cum setam sistemul de operare sa solicite si introducerea username-ului, pe langa parola, la logare ?

În acest tutorial o să vă arăt cum putem seta sistemul de operare pentru ca acesta să ceară şi introducerea username-ului la logare, pe lângă introducerea parolei. În mod normal, dacă contul de utilizator este protejat cu o parolă, la logare este necesar să introducem numai parola, dar pentru a mări securitatea vom seta sistemul să ne ceară şi introducerea username-ului. Această setare poate aduce un plus de securitate în cazul în care alte persoane străine ar avea acces la calculatorul vostru. Pe lângă faptul că ar trebui să introducă parola, ar întâmpina probleme şi la scrierea unsername-ului, dacă acesta este altul decât numele vostru. Read more »

Criptarea unui text cu Ncode.ME

Daca aveti nevoie de o solutie gratuita pentru criptare de text, Ncode.ME este o alegere buna. Acest site ne permite sa criptam rapid text, atat online in browser, cat si offline prin intermediul unei mici aplicatii care poate fi descarcata si instalata pe calculator. Read more »

Emulator.online – toate jocurile Nintendo, Sega si nu numai intr-un singur loc

Daca faceti parte din generatia anilor 90 cu siguranta ati avut un joc pe televizor acasa. Eu inca il mai am, insa pe televizoarele contemporane nu prea mai functioneaza din pacate. Toata lumea a jucat macar odata jocul Super Mario Bros, o legenda in randul jocurilor retro din anii trecuti. Sa nu mai pomenesc de Duck Hunt, care ma provoca de fiecare data sa “mangai” ecranul televizorului incercand sa mai impusc cate o rata. Daca sunteti impatimitii acestor jocuri si doriti sa retraiti vremurile trecute, am gasit o solutie “clean” care ne pune la dispozitie toate jocurile retro Nintendo, Sega, Genesis, etc. Read more »

Night Mode Eye Guard – activeaza modul de noapte pe Chrome si Firefox

Sunt persoane care folosesc internetul pe calculator destul de mult noaptea, si dupa cum se cunoaste deja, odata cu trecerea timpului sunt sanse ca ochii sa aiba de suferit de pe urma acestor actiuni. Exista deja un soft de PC dezvoltat in acest sens, numit f.lux, si poate multi dintre voi il folositi deja, sau mai nou pe Windows 10 avem disponibila optiunea Night light, ambele avand scopul de a reduce luminozitatea ecranului si de reglare a acesteia, automat sau manual in functie de perioada zilei. Read more »

Transforma Word in PDF Online

Convertor Word in PDF Online

Uneori avem nevoie sa transformam documentele noastre in fisiere PDF iar timpul ne este limitat, ca o solutie rapida sunt convertoarele PDF Online.

Convertoarele PDF Online sunt usor de utilizat si cel mai important nu necesita instalarea.

Un site care ne poate ajuta sa transpormam documentele noastre in fisiere PDF este www.pdfonline.com

Fisierele pe care site-ul PDFOnline le poate convertii in PDF sunt urmatoarele:

MS Word (DOC, DOCX and RTF)
MS Excel (XLS and XLSX)
MS PowerPoint (PPT, PPTX)
MS Publisher (PUB)
Text (TXT)
Images (JPG, PNG, BMP, TIFF, WMF, EMF, GIF)

Puteti accesa site-ul PDFOnline apasand un simplu click pe urmatorul link: PDFOnline.com

Convertor audio online

Convertor audio online

Convertoarele auto online sunt site-uri care ne ajuta sa schimbam formatul melodiilor, cartilor audio sau orice fisier audio pe care il detinem.

Totul este foarte simplu si nu trebuie sa instalam nici un program pe calculatorul nostru, prin apasarea a cateva click-uri putem schimba formatul fisierului nostru audio.

Tot ce trebuie sa facem este sa uploadam fisierul nostru pe site, sa alegem formatul in care vrem sa fie convertit si sa il descarcam.

Va prezint un convertor audio online:

Media.io

www.media.io este un ajutor bun pentru a convertii fisierele noastre in urmatoarele formate: mp3, wav, ogg, wma.

Avem posibilitatea si de a selecta calitatea dorita a fisierului audio convertit.

Site-ul pe care puteti accesa acest convertor online este: media.io

Creaza slide show-uri online

Creaza slide show-uri online

Va prezint cateva modalitati in care puteti crea slideshow-uri direct pe internet, fara sa trebuiasca sa instalati anumite programe sau sa aveti experienta in programe.

Pentru a crea usor si rapid slideshow-uri online trebuie doar sa accesati unul dintre urmatoarele site-uri care le prezint putin mai jos:

1. SlideBoom – Va ofera posibilitatea de a crea slide-uri online dar si posibilitatea de a incarca pe internet prezentari PowerPoint si sa le transformati in slide-uri flash dar si invers, flash in prezentari PowerPoint.

SlideBoom va ofera posibilitatea de a avea cont gratuit care nu are foarte multe unelte dar pune la dispozitie si un cont premium care va ofera unelte pe masura.

Puteti accesa SlideBoom apasand un simplu click pe urmatorul link: SlideBoom

2. SlideShare – Este un site foarte bun care va ofera sa creati slide-uri online.

Puteti accesa SlideBoom apasand un simplu click pe urmatorul link: SlideShare

Urmatoarele site-ul nu le mai prezint, dar le puteti accesa apasand un simplu click pe numele lor.

3. Scribd

4. SlideServe

5. SlideRocket