Category Archives: Navigatoare web

Night Mode Eye Guard – activeaza modul de noapte pe Chrome si Firefox

Sunt persoane care folosesc internetul pe calculator destul de mult noaptea, si dupa cum se cunoaste deja, odata cu trecerea timpului sunt sanse ca ochii sa aiba de suferit de pe urma acestor actiuni. Exista deja un soft de PC dezvoltat in acest sens, numit f.lux, si poate multi dintre voi il folositi deja, sau mai nou pe Windows 10 avem disponibila optiunea Night light, ambele avand scopul de a reduce luminozitatea ecranului si de reglare a acesteia, automat sau manual in functie de perioada zilei. Read more »

FireFox 13

Mozilla FireFox 13

De curand cei de la Mozilla au lansat FireFox 13, aceasta noua varianta a faimosului browser FireFox vine cu un design nou, mai bine spus partea de tab-uri a fost reconstruita dupa stilul Chrome si Opera.

Pentru a descarca noua varianta a browserului Mozilla FireFox 13 apasati un simplu click pe urmatorul link: Download Mozilla FireFox 13

Google Chrome 19

Google Chrome 19

De curand Google Chrome 19 a fost lansat, acest lucru constand in terminarea perioadei beta.

Noua versine aduce un aer proaspat in care a fost adaugat cateva functii noi care practic sunt menite sa ne simplifice accesul la internet pentru cei ce folosesc PC-uri, tablete sau smartphone-uri pe care desigur sa aiba instalat Google Chrome.

Mai precis noutatea cea mare care o aduce Google Chrome 19 este functia de sincronizare, acest lucru mai pe scurt ne ajuta prin faptul ca raman deschise tab-urile de pe PC si pe tableta sau telefon.

O data cu tab-urile pe care le lasam deschise, Google Chrome 19 ne salveaza si istoricul de navigare.

Pentru a descarca noua versiune a browserului Google Chrome, apasati un simplu click pe urmatorul link: Google Chrome

Cum deschid link-urile de pe Yahoo in FireFox

Cum deschid link-urile de pe Yahoo in FireFox

Deseori puteti observa ca link-urile pe care le accesati din Yahoo Messenger se deschid cu Internet Explorer nu cu Mozilla FireFox sau cu browserul dumneavoastra setat.

Aceasta probleme deseori poate aparea in sistemul de operare Windows Vista.

Pentru a repara aceasta problema, putin mai jos va prezint un mic tutorial cu ajutorul caruia puteti seta ca link-urile deschise din Yahoo sa se deschida cu FireFox sau browserul pe care il utilizati.

1. Primul lucru care trebuie sa il faceti este sa apasati butonul ” Start ” i-ar acolo veti putea vedea optiunea ” Default Programs “, dupa ce am intrat in ” Default Programs ” apasam pe butonul ” Set program access and computer defaults “.

2. Dupa ce am intrat in ” Default Programs ” si am apasat pe butonul ” Set program acces and computer defaults “, apasam un simplu click pe optiunea ” Custom ” iar in optiunea ” Choose a default web browser ” selectati programul ” Mozilla Firefox ” sau ce browser doriti sa il utilizati ca browser default.

La sfarsit apasat un simplu click pe butonul ” Ok “, i-ar de acum orice link doriti sa vizitati o sa se deschida cu Mozilla FireFox sau browserul dorit.

Mozilla FireFox pentru Android si Maemo

Mozilla FireFox pentru Android si Maemo

Pentru cei ce folosesc telefoane cu sistemele de operare Google Android sau cu Maemo, echipa browserului Mozilla FireFox au lansat FireFox 4 Beta pentru cei ce utilizeaza Google Android si Maemo.

Aplicatia Mozilla FireFox pentru telefon este construita exact ca varianta pentru calculator, doar ca aceasta este creata special ca sa ruleze pe telefoanele mobile care folosesc sistemul de operare Google Andoid sau Maemo.

O noutate in programul Mozilla FireFox 4 pentru telefoanele mobile care folosesc sistemele de operare Google Andoid si Maemo este ca va ofera posibilitatea de a folosi zoom.

Daca doriti sa descarcati aplicatia Mozilla FireFox 4 pentru telefoanele mobile cu sistemele de operare Google Android si Maemo, apasati un simplu click pe link-ul de mai jos.

Download Mozilla FireFox 4 for Android.

Download Mozilla FireFox 4 for Maemo.

Google Chrome 8

Google Chrome 8

Dupa mult lucru, Google a lansat versiunea 8.0 a propriul lui browser Google Chrome.

Noutatile acestei versiuni a lui Google Chrome sunt ca au fost reparate peste 800 buguri, este mult mai stabil, au fost adaugat si un program cu ajutorul caruia puteti sa vedeti fisiere PDF direct in programul Google Chrome.

Daca doriti sa descarcati browserul Google Chrome, apasati un simplu click pe link-ul de mai jos.

Download Google Chrome.

Internet Explorer 8

Internet Explorer 8

Internet Explorer 8 este un browser oferit de compania Microsoft, el vine gratuit cu sistemul de operare Windows 7, de asemenea il puteti descarca gratuit de pe site-ul producatorului.

Internet Explorer 8 este un browser destul de rapid, el este mai rapid decat multe browsere concurente, chiar daca nu va vine sa credeti, puteti sa faceti cevate teste.

In acest browser va este oferit suport Flash implicit, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa instalati absolut nimic pentru a putea vedea videoclipuri de pe YouTube.

Daca doriti sa descarcati browserul Internet Explorer 8, apasati un simplu click pe link-ul de mai jos.

Download Internet Explorer 8.

Internet Explorer 9

Internet Explorer 9

Dupa multe luni de teste, microsoft a lansat oficial web browserul Internet Explorer 9 ( IE 9 ).

Aceastra noua varianta a celebrului browser de internet, Internet Explorar 9 vine cu o intergata grafica noua, acesta seamana tot mai mult cu browserul oferit de google care este numit Google Chrome, de asemanea a fost introdus sistemul care va afiseaza sugestii de site-uri in bara de adrese, aceste sugestii sunt site-uri pe care le-ai mai vizitat sau care le au selectate ca favorite.

Prin aceasta noua versiune, Internet Explorer se apropie foarte multe de concurenta, acesta are la dispozitie accelare hardware, aceasta accelerare hardware vine inclusiv si grafica.

O alta noutate in Internet Explorer 9 este ca acuma ai posibiltiatea sa vizionati cele mai recente fisiere descarcate, la fel cum aveti pus la dispozitie si in FireFox.

De asemenea si partea de TAB-uri a suferit imbunatatiri, ea va permite mai nou si Tab Tearing, mai bine spus posibilitatea de a prinde un TAB si sa il scoateti afara din browser, in acest fel va creaza o fereastra noua, aceasta nu o sa se reincarce.

Pagina ” New tab ” este si ea asemanatoare cu cea a browserului Google Chrome, chiar daca nu are acelasi stil, aceasta este foarte utila cand navigati pe internet.

Browserul Internet Explorer 9 este oferit gratuit de catre producatorul Microsoft, acesta il puteti descarca gratuit de pe pagina oficiala a producatorului sau apasand un simplu click pe link-ul de mai jos.

Download Internet Explorer 9.

FireFox – Windows Media Player Addon

FireFox – Windows Media Player Addon

Acest addon pentru FireFox care se numeste Windows Media Player Addon va ofera posibilitatea de a viziona filme direct in browserul FireFox, el este compatibil cu sistemele de operare Windows XP, Windows Vista si Windows 7.

El va scapa de multe alte programe pe care trebuie sa le instalati pentru a viziona filemele dorite.

Daca doriti sa descarcati Windows Media Player Addon pentru FireFox apasati un simplu click pe linkul de mai jos.

Download Mozilla FireFox Addon – Windows Media Player.

Internet Explorer Pack

Internet Explorer Pack

Acest post este despre celebrul browser de internet ” Internet Explorer ” care este oferit de catre compania Microsoft, el probabil este urat de catre multi utilizatori al altor browsere dar in acelasi timp este indragit de cei care inca mai au incredere in el si desigur il folosesc.

Orice sistem de operare are nevoie de Internet Explorer deoarece buna functionare a sistemului de operare depinde de configuratia Internet Explorerului.

In acest post va voi prezenta pentru cei ce indragesc celebru browser Internet Explorer, de la prima versiune de Internet Explorer ( Internet Explorer 1 ) pana la versiunea 8 al celebrului browser, aceste versiuni care vi le prezint sunt portabile, acest lucru inseamna ca nu trebuie sa le instalati, le puteti folosi pe bunul plac cum doriti, mai ales pentru a face o scurta trecere prin trecut pentru a vedea cum pionerii internetului utilizau aceasta resursa a calculatoarelor moderne.

Aceste versiune de care va povestesc se afla intr-un pack care contine de la prima versiune pana la versiunea 8 al Internet Explorerului , ele pot fi utilizate cum doriti chiar si fiecare in acelasi timp.

Versiunile de Internet Explorer care sunt incluse in acest pack:

– Internet Explorer 1.0
– Internet Explorer 1.5
– Internet Explorer 2.01
– Internet Explorer 3.0
– Internet Explorer 4.01
– Internet Explorer 5.01
– Internet Explorer 5.5
– Internet Explorer 6.0
– Internet Explorer 7.0
– Internet Explorer 8.0

Daca doriti sa descarcati acest pack care contine toate versiunile de Internet Explorer apasati un simplu click pe linkul de mai jos.

Download Internet Explorer Pack.