Category Archives: Tips and tricks

Despachetarea fișierelor .MSI fără niciun soft

V-aţi întrebat vreodată de la ce vine extensia .msi pe care o au unele fişiere în Windows ? Pentru cei care nu ştiţi, o să aflaţi în acest articol în care vreau să vă arăt o metodă prin care puteţi despacheta sau extrage acest tip de fişiere, în cazul în care sunteţi curioşi să vedeţi ce conţin. Ei bine, un fişier cu extensie .msi este un pachet de instalare care conţine diferite fişiere, cum ar fi fişiere text, executabile, dll-uri, etc. Formatul acestor fişiere MSI vine de la Microsoft Installer.

Read more »

Curăţă rapid clipboard-ul cu ajutorul unui shortcut

În acest tutorial o să vă arăt cum putem crea o scurtătură care să cureţe rapid clipboard-ul. De multe ori se întâmplă să rămână diferite fişiere în clipboard, după ce acestea au fost copiate sau mutate în locaţia dorită de noi. Cu scurtătura pe care o vom crea, printr-un simplu click vom putea goli clipboard-ul. Read more »

Cum setam sistemul de operare sa solicite si introducerea username-ului, pe langa parola, la logare ?

În acest tutorial o să vă arăt cum putem seta sistemul de operare pentru ca acesta să ceară şi introducerea username-ului la logare, pe lângă introducerea parolei. În mod normal, dacă contul de utilizator este protejat cu o parolă, la logare este necesar să introducem numai parola, dar pentru a mări securitatea vom seta sistemul să ne ceară şi introducerea username-ului. Această setare poate aduce un plus de securitate în cazul în care alte persoane străine ar avea acces la calculatorul vostru. Pe lângă faptul că ar trebui să introducă parola, ar întâmpina probleme şi la scrierea unsername-ului, dacă acesta este altul decât numele vostru. Read more »

Transformare PDF in document Word

Transformare PDF in document Word

Pentru cei ce vor sa transforme PDF-urile in documente Word, exista o solutie simpla care nu necesita instalare sau platirea anumitei taxe.

Site-ul pdfonline.com va ofera acest serviciu gratuit, singurul lucru ce trebuie sa faceti este sa accesati site-ul, sa uploadati fisierul PDF si sa apasati pe butonul ” CONVERT ”

Dupa aceea asteptati putin pana site-ul transforma fisierul dumneavoastra iar dupaia descarcati documentul Word dorit.

Pentru a converti fisierele PDF in documente Word, apasati un simplu click pe urmatorul link: pdfonline.com

Cum resetam BIOS-ul

Cum resetam BIOS-ul

Multi doresc sa reseteze BIOS-ul din diferite motive, unul dintre ele ar fi din cauza ca nu mai porneste calculatorul, ecranul stand negru sau pentru a reseta setarile facute de multe ori neglijent.

Pentru a reseta BIOS-ul cea mai buna metoda este de a scoate bateria care tine memoria in timpul in care calculatorul nu este pus la o sursa de curest, in acest mod BIOS-ul isi pierde toate setarile.

Aceasta baterie o puteti scoate foarte usor cu ajutorul uneu surubelnite, dupa ce ati scos bateria lasat calculatorul 1-2 minute fara curent, dupa aceea introduceti la loc bateria in calculator si il porniti normal. In acest fel faceti resetarea BIOS-ului care sterge orice setare facuta.

Cum maresti viteza Hard Disk-ului

Cum maresti viteza Hard Disk-ului

Cea mai buna modalitate pentru a mari viteza Hard Disk-ului este sa faceti o defragmentare.

Defragmentarea este procesul cu ajutorul caruia toate fisierele care se afla pe Hard Disk sunt ordonate astfel ocupand mai putin spatiu si eliminarea spatiilor libere dintre ele ceea ce face ca Hard Disk-ul sa functioneze mai repede.

Procesul de defragmentare se poate face si in modul manual dar ceea ce priveste defragmentarea este indicat sa folositi un program special pentru acest lucru, cum este FastDefras, un alt lucru important este sa faceti un BackUp al fisierelor importante deoarece in cazul in care defragmentarea este oprita din diverse motive fisierele pot fi afectate.

Cum stingi calculatorul rapid

Cum stingi calculatorul rapid

Dupa un anumit timp ShutDown-ul de la Windows devine foarte incet si asta sunt sigur ca enerveaza pe multi, acest lucru se intampla din cauza ca Windows XP contine foarte multe mecanisme care il incetinesc mai ales cand doriti sa stingeti calculatorul.

Din fericire pentru toti utilizatorii ai Windows XP, aveti posibilitatea de a crea un fisier care va stinge calculatorul rapid si sigur fara sa trebuiasca sa asteptati anumit timp in care sa va rugati ca sa se stanga calculatorul.

Primul lucru care trebuie sa faceti este sa apasati un click dreapta pe ecranul liber si va duceti pe butonul ” New ” dupa aceea va duceti pe ” Shortcut “, dupa ce am facut aceste lucruri v-a aparea o sasuta, iar in casuta unde trebuie sa tastam adresa de fisier pentru shortcut, v-am tasta urmatorul lucru : ” shutdown -s -t 0 “, desigur ca fara ghilimele si apasam un simplu click stanga pe butonul ” Finish “.

Acel fisier rezultat il redenumin cum dorim noi, un mic exemplu ” ShutDown “.
Acum cand vrem sa inchidem calculatorul vom apasa dublu click pe noul fisier creat pe ecran si calculatorul se va stinge instantaneu.

Stergere fisiere care nu pot fi sterse

Stergere fisiere care nu pot fi sterse

Sunt sigur ca fiecaruia i se intampla macar o data sa nu poata sa stearga un anumit fisier care desigur ca ne deranjeaza prezenta lui si dorim sa scapam de acest fisier cat mai repede, aceste fisiere pot ramane blocare dupa ce ati dezinstalat un program sau aceste fisiere sunt folosite de catre Windows-ul nostru care nu permite stergerea fisierelor in timpul utilizarii.

Pentru a sterge aceste fisiere care de cele mai multe ori ne enerveaza puteti folosi una dintre medotele de mai jos:

1. Prima metoda este o metoda sa o spun mai ciobaneasca dar in acelasi timp cateodata da roade, aceasta metoda consta in deschiderea fisierului care ne incomodeaza cu programul ” Notepad ” si stergem textul care se afla in acel fisier dupa aceea salvam acest fisier, dupa ce am facut acest lucru teoretic acel fisier enervant ar trebui sa se poata sterge.

2. A doua metoda pentru a sterge fisierele care se incapataneaza sa stea la noi in calculator este sa redenumim fisierul, acest lucru il puteti face simplu apasand tasta ” F2 ” de pa tastatura, aceasta metoda este mai mult cunoscuta in stergerea fisierelor video care sunt blocate.

3. O alta modalitate pentru a sterge un astfel de fisier care refuza sa fie sters din calculator este de a inchiderea programului care il tine blocat din ” Task Manager “, acest lucru se poate utiliza in cazul in care stim ce program foloseste acest fisier.

4. Ultima metoda pe care va o aspun este de a boota de pe un ” LiveCd ” care este oferit gratuit de catre Linux, dupa bootarea de pe LiveCd puteti sterge fisierele care va enerveaza fara nici o problema deoarece Windows-ul nu mai are nici o autoritate asupra acestor fisiere.

Cum vezi fisierele invizibile

Cum vezi fisierele invizibile

Multi dintre utilizatorii de calculatoare se intreaba cum pot ascunde unele fisiere de alti utilizatori ai acelui calculator, acest lucru este foarte simplu si il voi prezenta in acest post putin mai jos.

Pentru parinti acest lucru este foarte bun pentru a tine copii departa de anumite fisiere sau chiar de documente, in acest fel va protejati atat documentele cat si fisierele dorite care nu vreti sa pice pe mana cui nu trebuie sau cel putin pentru a proteja documentele de copii care sunt curiori si pot sa strice acele documente.

Acest lucru se poate face urmarind urmatoarele etape care sunt scrise putin mai jos.

In primul rand trebuie sa apasam un simplu click pe butonul ” Start “, i-ar de acolo ne ducem frumusel in ” Control Panel “, acolo apasam dublu click pe ” Folder Options “, bun dupa ce am deschis Folder Options, apasam un simplu click pe butonul de sus ” View “, iar acolo bifati ” Show hidden files and folders “, pe urma ca sa confirmati setarea apasati un simplu click pe butonul ” Apply “.

Pentru a modifica la loc faceti acelasi lucru doar ca ultimadata in loc de ” Show hidden files and folders “, bifati optiunea ” Do not show hidden files and folders ” si apasati la fel butonul ” Apply ” si ” Ok “, in acest fel ati selectat la loc ca sistemul de operare sa ascunde fisierele invizibile.

Task Manager has been disabled by your administrator

Task Manager has been disabled by your administrator

De multe ori ni se intampla sa primim mesajul ” Task Manager has been disabled by your administrator ” cand incercam sa accesam Tast Manager, acest lucru este foarte enervant deoarece nu putem sa inchidem aplicatiile pe care le dorim, acest lucru arata ca sistemul nostru este infectat si ne este practic imposibil sa vedem ce aplicatii ruleaza in calculatorul nostru.

Daca doriti sa reactivati ” Task Manager ” trebuie sa faceti un fisier cu extensia ” .reg ” care il creati foarte usor utilizand programul ” Notepad “, dupa aceea copiati textul care se afla sub acest rand in notepad.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
“DisableTaskMgr”=dword:00000000

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Group Policy Objects\LocalUser\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
“DisableTaskMgr”=dword:00000000
“**del.DisableTaskMgr”=” “

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\system\]
“DisableTaskMgr”=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
“DisableCAD”=dword:00000000

Mai usor spus, deschideti simplu programul ” Notepad ” , copiati textul care este ingrosat de mai sus in el, il salvati sub numele de ” TaskManager.reg “, sa fiti atenti sa nu il salvati sub forma de ” .txt “, iar dupa aceea rulati fisierul care rezulta dupa ce salvati acest fisier, v-a aparea o intrebare daca vreti sa rulati fisierul si dvs apasati pe butonul ” Yes “, i-ar prin aceasta metoda ati rezolvat problemele legate de dezactivarea managerului de aplicatii.