Category Archives: Office

Extrage gratuit imagini din documente PDF

În cele ce urmează o să vă prezint un serviciu online de extragere a imaginilor din documente PDF. Acest serviciu ne oferă posibilitatea să extragem rapid toate imaginile aflate în documente PDF, oferinduni-le la dimensiunile şi formatele originale. Serviciul este util atunci când avem multe imagini într-un document PDF, şi dorim să le extragem. Dacă avem doar o singură imagine, atunci treaba devine foarte simplă. Printr-un simplu screenshot o avem în calculator, însă nu în formatul ei original. Read more »

Cum se rezolvă eroarea Macro în Office 2010 ?

Acum câteva zile am primit această eroare pe un laptop Lenovo imediat după ce am terminat de instalat suita Microsoft Office 2010. De când folosesc Office 2010 nu am avut niciun fel de problemă, şi am fost destul de surprins când a apărut fereastra cu eroarea de mai jos care se “ţinea” destul de insistent de ecran. Spun asta deoarece a trebuit să dau câteva click-uri până să reuşesc să o fac să dispară…şi în final să reapară la deschiderea unui  alt document. Read more »

Versiuni Office 2007

Versiuni Office 2007

Programul Office 2007 vine in mai multe variante, fiecare varianta a acestui program este destinata special anumitor tipuri de oameni si de cererile lor.

Asa ca au creat cate un pachet Office care sunt sigur ca se potriveste fiecaruia.

Versiunile programului Office 2007 sunt urmatoarele:

1. Office Basic 2007 – acesta este prima versiune care este destinata in special uzului casnic
Aceasta varianta contine: Microsoft Word / Excel / Outlook

2. Office Home / Student 2007 – la fel ca prima varianta este destinal uzului casnic dar si studentilor
Aceasta varianta contine: Microsoft Word / Excel / PowerPoint / OneNote

3. Office Standard 2007 – este varianta care contine cele mai utilizate programe care fac parte din Office
Aceasta varianta contine: Microsoft Word / Excel / PowerPoint / Outlook

4. Office Small Business 2007 – este varianta destinata afacerilor
Aceasta varianta contine: Microsoft Word / Excel / PowePoint / Outlook / Publisher

5. Office Professional 2007 – este destinat companiilor
Aceasta varianta contine: Microsoft Word / Excel / POwerPoint / Outlook / Acces / Publisher

6. Office Professional Plus 2007

7. Office Enterprise 2007 – este varianta care contine toate programele care fac parte in pachetul Office
Aceasta varianta contine: Microsoft Word / Excel / PowerPoint / OneNote / Acces / Publisher / InfoPath / Communicator / Grove

Cum adaugi Link in PowerPoint

Cum adaugi Link in PowerPoint

Dupa cum vedem, au aparut foarte multe slide-uri PowerPoint care sunt de tip carte, ceea ce inseamna ca acel slide are un cuprins cu titlul fiecarei pagini, apasand click o sa va trimita pe slide-ul pe care ati apasat pe nume, acest lucru se numeste ” Hyperlink “.

Daca doriti sa adaugati un ” Hyperlink ” in prezentarea dumneavostra, putin mai jos aveti instructiunile cum se face acest lucru.

Primul lucru care trebuie sa il faceti este sa selectati lucrul caruia doriti sa ii adaugati ” Hyperlink “, acest lucru il puteti adauga la imagini si text.

Dupa aceea mergeti in meniul ” Insert ” unde apasati un simplu click pe butonul ” Hyperlink ” sau mai usor, dupa ce selectati elementul la care doriti sa adaugati acest lucru, apasati click dreapta si apasati un simplu click pe butonul ” Hyperlink “.

Dupa ce ati apasat pe butonul ” Hyperlink “, va duceti si apasati un simplu click pe optiunea ” Place in this document “, dupa aceea selectati slide-ul dorit catre care sa faca legatura, i-ar pentru a confirma apasati un simplu click pe butonul ” Ok “.

Cum arata o prezentare PowerPoint

Cum arata o prezentare PowerPoint

O prezentare PowerPoint trebuie sa fie creata cu cap, acest lucru trebuie sa-l faci in asa fel incat persoanele carora o sa prezentati sa nu se plictiseaza si sa inteleaga ca vreti sa spuneti in acea prezentare si desigur sa fie atrasi de prezentarea dumneavoastra. O asemenea prezentare nu este un simplu document Word miscator probabil cum credeti.

Cum este si normal, nu toata lumea poate sa faca prezentari la fel de bune cum vedem la alte persoane, dar in primul rand fiecare persoane care vor sa creeze o prozentare in programul PowerPoint ar trebui sa respecte anumite repede.

In primul rand o prezentare PowerPoint ar trebui sa arata in urmatorul fel:

Culoarea fundalului ar trebui sa fie orice culoare in fara de culoarea alba, deoarece albul nu prea atrage atentia asupra prezentarii, ar trebui sa folositi o culoare placuta, i-ar in cazul in care folositi imagini ar trebui sa alegeti imaginea in asa fel incat sa nu aiba prea multe culori in ea deoarece o sa va fie greu dupa aceea sa gasiti o culoare pentru ca textul dorit sa se asemene de imagine.

Daca vreti sa folositi o imagine mai mica decat foaia de prezentare, nu o largiti deoarece o sa arate urat, mai bine o lasati mica ca v-a arata mult mai bine.

La text, nu utilizati prea mult text pe o pagina, deoarece privitorii se v-or plictisii repede de prezentare si acest lucru nu este prea mult, cea mai buna prezentare este cea in care textul este putin, i-ar acesta scris la dimeniuni mari, i-ar culoarea textului trebuie sa fie diferita decat cea a fundalului, culorile opuse ies cel mai mult in evidenta, mai bine spus daca aveti un fundal de culoare inchisa, textul v-a trebui sa il puneti cu o culoare deschisa.

Referitor la animatii, acestea trebuie sa fie bine organizate, sa nu fie un fel de circ in prezentare, in general ar trebui folosite cam trei feluri de animatii, animatiile pentru imagine cel mai bine este sa le introduceti o data cu animatia unui text, sau sa fie adaugata o animatie rapida, deoarece cel ce o sa vada prezentarea nu o sa aiba rabdare sa vada toata animatia unei imagini.

Ceea ce priveste sunetul, fundalul sonor ar trebui sa fie unul linistit care sa se potriveasca temei, cel mai bine este sa adaugati melodii care sa nu contina versuri deoarece alea pica cel mai bine celor care o sa urmareasca prezentarea.

Cum pui o melodie in PowerPoint

Cum pui o melodie in PowerPoint

Pentru a parea mai interesanta prezentare PowerPoint, oamenii pun tot felul de melodii sau sunete in prezentarile create pentru a face aceasta prezentare mai reala, dar putini stiu cum sa faca acest lucru, deoarece o prezentare fara sunet pare lipsita de viata si prietenii la care o prezinti, pot spune ce frumos era daca puneai o melodie sa fie mai animata prezentarea.

Pentru a introduce o melodie in prezentarea PowerPoint, trebuie sa faceti urmatoarele lucruri:

In primul rand va duceti pe prima foaie a prezentarii, si mergem in meniul ” Insert ” si vom apasa un simplu click pe butonul ” Sound “, i-ar apoi selectati fundalul musical dorit si apasati pe butonul ” Insert “.

Dupa aceea o sa va apara o fereastra unde v-a trebui sa selectati optiunea “ Automatically “.

Apoi intrati in meniul de animatie particulara ” Insert custom animation ” , dupa aceea apasati click dreapta pe melodia din lista, dupa aceea apasati un simplu click pe ” Effect Options “, dupa care in optiunea ” Efect “, sub optiunea ” Stop Playing ” bifati a 3-a optiune unde pune-ti cate foi are prezentarea dumneavoastra.

Manual Office 2010

Manual Office 2010

Pentru utilizatorii care doresc sa cumpere programul Microsoft Office 2010, putin mai jos aveti posibilitatea de a descarca manualul de utilizare al programului Microsoft Office 2010, acest manual va este oferit gratuit dar din pacate manualul este in limba engleza, dar pentru utilizatorii care inteleg limba engleza este chiar bun.

Puteti alege intre doua tipuri de formaturi in care este oferit manualul, unul in ” XPS ” si unul in formatul ” PDF “.

Daca doriti sa descarcati manualul pentru Microsoft Office 2010, apasati un simplu click pe unul dintre link-urile de mai jos.

Download Manual Microsoft Office 2010 – PDF.

Download Manual Microsoft Office 2010 – XPS.

Crearea unei baza de date Microsoft Access 2007

Crearea unei baza de date Microsoft Access 2007

Programul Microsoft Access 2007 va pune la dispozitie o varietate mare de sabloane care va pot ajuta sa creati mai usor o baza de date. Aceste sabloane sunt baze de date gata facute pe care le puteti utiliza, ele contin toate tabelele, interogarile, formularele si rapoartele necesare pentru a efectua activitatile pe care le doriti.

De exemplu puteti gasi sabloane care va ajuta sa urmariti probleme, sa gestionati persoane de contact sau sa tineti evidenta cheltuielilor.
Unele sabloane contin si inregistrati monstra care va arata pentru ce sunt utile, bazele de date care va sunt oferite sablon pot fi utilizate asa cum sunt sau le puteti modifica cum doriti pentru a le utiliza.

Se poate spune ca daca un sablon din cele oferite vi se potriveste nevoilor dumneavoastra, cel mai bun mod si rapid mod de a crea o baza de date este sa folositi sablonul pe care l-ati gasit.
Daca datele dumneavoastra sunt intr-un alt program si doriti sa le introduceti in Access, in acest mod puteti sa creati o baza de date fara sa mai trebuiasca sa utilizati un sablon.

1. Daca aveti o baza de date deschise, apasati click pe butonul Microsoft Office, dupa aceea apasati pe inchidere baze de date pentru a aparea pagina de start a lui Microsoft Office Access.

2. Va sunt puse la dispozitie mai multe sabloane pe mijlocul paginii de start a programului Microsoft Office Acces, dar puteti sa gasiti mai multe apasand click pe link-urile pe care le gasiti in meniu.

Daca doriti sa descarcati mai multe sabloane, puteti gasi pe site-ul oficial al producatorului.

3. Pentru a selecta sablonul pe care doriti sa il utilizati, apasati un simplu click pe el.

4. Trebuie sa completati numele bazei de date dorite.
Daca doriti sa salvati baza de date in alta parte decat destinatia predefinita, aveti posibilitatea de a schimba aceasta destinatie rasfoind folderele in care doriti sa salvati aceasta baza de date.

5. Apasati un simplu click pe creare sau pe descarcare sablon online.
Dupa cum stiti Access poate crea sau poate descarca baze de date, dupa aceea le deschide.
O sa va apara un formular in care trebuie sa completati datele necesare, daca acest sablon are date predefinite, puteti sa le stergeti apasand un simplu click pe butonul din stanga inregistrarii si va duceti pe pagina de pornire, i-ar in grupul inregistrati apasati click pe stergere.

6. Pentru a introduce date in baza de date, apasati click pe prima celula incepeti sa tastati ce doriti.

Cum introduceti text si numere in Excel 2007

Cum introduci text si numere in Excel 2007

Pentru a introduce text sau numere in primul rand apasati un click pe celula dorita, tastati literele sau numerele dorite si dupa aceea, apasati pe butonul ” Enter ” sau pe butonul ” Tab “.

Pentru a introduce datele dorite intr-o linie noua, la sfarsitul liniei curente apasat pe butoanele ” Alt + Enter “.

– in mod normal, daca apasati tasta ” Enter “, va mutati mai jos cu o celula, i-ar daca apasati pe tasta ” Tab “, va duceti pe celula din dreapta.
– dupa ce apasati tasta ” Tab ” pentru a scrie in mai multe celule din acel rand, dupa ce terminati de scris ce doriti pe acel rand, apasati tasta ” Enter ” pentru a trece pe urmatorul rand.
– daca o celula o sa va afiseze ” ##### “, asta inseamna ca celula contine mai multe date decat poate sa arata, pentru a vedea aceste date v-a trebui sa mariti latimea acelei coloane.

Pentru a modifica latimea unei coloane, v-a trebui sa faceti urmatorul lucru:

1. In primul rand apasati un click pe celula la care doriti sa modificati latimea coloanei.

2. In optiunea de paginatie, gasiti grupul ” Celule ” si apasati pe ” Format ”

3. Sub ” Dimensiune celula “, gasiti urmatoarele: daca doriti sa potriviti textul din celula, apasati un click pe ” Potrivire automata “, daca doriti sa specificati o latime mai mare a coloanei, apasati un simplu click pe ” Latime coloana “.

Daca doriti sa incadrati textul intr-o celula, putin mai jos va este explicat cum sa faceti acest lucru.

In primul rand apasati un click pe celula in care doriti sa incadrati textul, sus in optiuni aveti optiunea de aliniere, la care selectati incadrare text.

Daca doar de un singur cuvand, caracterele nu vor fi incadrate, pentru a evita aceasta situatie, mariti latimea coloanei sau puteti sa micsorati fontul textului.

Microsoft PowerPoint 2007

Microsoft PowerPoint 2007

PowerPoint este un program cu ajutorul caruia puteti crea prezentari electronice pe calculator, el face parte din setul de programe oferite de Microsoft care se numeste Microsoft Office.

De ce sa alegem programul PowerPoint?

1. In primul rand este un program foarte usor de folosit, avand aceeasi interfata ca si celelalte program care fac parte din setul Microsoft Office.

2. Va permite sa integrati informatii pe care le-ati creat cu celelalte aplicatii din setul Office, care sunt Word si Excel.

3. El va permite sa creati slide-uri de moda veche dar va ofera si posibilitatea de a face proiectii digitale.

In PowerPoint 2007 sunt noi termeni decat in versiunile anterioare ale programului, cum ar fi meniurile schimbate in totalitate.

1. Slide – Slide Show.

Fiecare pagina care face parte dintr-o prezentare PowerPoint are denumirea ” diapozitiv “, se pot adauga imagini, text, grafice in acest diapozitiv, daca va ganditi la vechile slide-uri de moda veche care erau facute cu ajutorul proiectorului si a diapozitivelor, programul PowerPoint duce la un nou nivel lumea slide-urilor intr-un lucru modern si usor de facut si utilizat.

2. Panglica.

Este o banda in care se afla butoanele in partea de sus a programului care inlocuieste bara de instrumente veche din modelul anterior de PowerPoint.
Pe aceasta panglica aveti acces la toate posibilitatile pe care vi le ofera acest program pentru a crea un slide show. Prin acest mod nu trebuie sa cautati prin meniuri sa gasiti comanda care o vreti. Ele sunt asezate intr-un loc in care sa le aveti tot timpul la indemana.

3. Meniuri si Tabele.

Meniurile contextuale apar cand selectati un obiect, de exemplu daca lucrati cu fisiere foto, meniul contextual o sa va arate optiunile care sunt destinate acestui lucru. In variantele mai vechi de PowerPoint era mai greu sa gasiti meniul special pentru lucrul pe care il doreati sa il faceti.

4. Tipuri de Slide-uri.

In aceasta varianta de PowerPoint va sunt puse la dispozitie mai multe tipuri de slide-uri, in functie de prezentarea pe care doriti sa o creati, aveti posibilitatea de a utiliza mai multe aspecte de slide-uri diferite.

5. Slide Views.

Normal View este mai bine cunoscut ca Slide View, aici ii de lucru cu fereastra principala a prezentarii facute, va este indicata dimensiunea de pe ecran..

Outline View va arata toate textele din toate slide-urile, intr-o lista in partea de stanga a ecranului din programul PowerPoint.
Aceasta optiune este foarte utila daca doriti sa editati si sa exportati ca document Word.

Slide Shorter View este o fereastra care va arata versiune in miniatura a slide-urilor voastre, el va ofera posibilitatea de a va aranja sau a sterge slide-urile foarte usor.

6. Teme de proiectare.

PowerPoint 2007 va ofera mai multe tipuri de teme pe care puteti sa va creati slide-ul dorit.

7. Slide Transition.

Va ofera posibilitatea de a trece de la un slide la altul prin miscari vizuale ce va modifica slide-ul de la unul la celalalt.

8. Animations.

PowerPoint va ofera posibilitatea de a adauga efecte vizuale la elementele din fiecare slide, cum ar fi titlu animat, grafice etc.

9. PowerPoint Viewer.

PowerPoint Viewer este un mic program oferit de Microsoft care va permine sa vizionati prezentarile PowerPoint in calculator, el se poate rula ca un program separat in calculator.

10. Slide Master.

Este un sablon de design care va este oferit din prima cand incepeti o prezentare PowerPoint, el este un simplu slide alb, acest lucru alb este Master Slide, toate slide-urile sunt create folosind graficele, fonturile si culorile in Slide Master, fiecare slide nou creat v-a prelua aceste aspecte.
Fiecare tema disponibila are un numar de slide-uri diferite fata de versiunile mai vechi de PowerPoint.