Category Archives: Access

Cum se rezolvă eroarea Macro în Office 2010 ?

Acum câteva zile am primit această eroare pe un laptop Lenovo imediat după ce am terminat de instalat suita Microsoft Office 2010. De când folosesc Office 2010 nu am avut niciun fel de problemă, şi am fost destul de surprins când a apărut fereastra cu eroarea de mai jos care se “ţinea” destul de insistent de ecran. Spun asta deoarece a trebuit să dau câteva click-uri până să reuşesc să o fac să dispară…şi în final să reapară la deschiderea unui  alt document. Read more »

Crearea unei baza de date Microsoft Access 2007

Crearea unei baza de date Microsoft Access 2007

Programul Microsoft Access 2007 va pune la dispozitie o varietate mare de sabloane care va pot ajuta sa creati mai usor o baza de date. Aceste sabloane sunt baze de date gata facute pe care le puteti utiliza, ele contin toate tabelele, interogarile, formularele si rapoartele necesare pentru a efectua activitatile pe care le doriti.

De exemplu puteti gasi sabloane care va ajuta sa urmariti probleme, sa gestionati persoane de contact sau sa tineti evidenta cheltuielilor.
Unele sabloane contin si inregistrati monstra care va arata pentru ce sunt utile, bazele de date care va sunt oferite sablon pot fi utilizate asa cum sunt sau le puteti modifica cum doriti pentru a le utiliza.

Se poate spune ca daca un sablon din cele oferite vi se potriveste nevoilor dumneavoastra, cel mai bun mod si rapid mod de a crea o baza de date este sa folositi sablonul pe care l-ati gasit.
Daca datele dumneavoastra sunt intr-un alt program si doriti sa le introduceti in Access, in acest mod puteti sa creati o baza de date fara sa mai trebuiasca sa utilizati un sablon.

1. Daca aveti o baza de date deschise, apasati click pe butonul Microsoft Office, dupa aceea apasati pe inchidere baze de date pentru a aparea pagina de start a lui Microsoft Office Access.

2. Va sunt puse la dispozitie mai multe sabloane pe mijlocul paginii de start a programului Microsoft Office Acces, dar puteti sa gasiti mai multe apasand click pe link-urile pe care le gasiti in meniu.

Daca doriti sa descarcati mai multe sabloane, puteti gasi pe site-ul oficial al producatorului.

3. Pentru a selecta sablonul pe care doriti sa il utilizati, apasati un simplu click pe el.

4. Trebuie sa completati numele bazei de date dorite.
Daca doriti sa salvati baza de date in alta parte decat destinatia predefinita, aveti posibilitatea de a schimba aceasta destinatie rasfoind folderele in care doriti sa salvati aceasta baza de date.

5. Apasati un simplu click pe creare sau pe descarcare sablon online.
Dupa cum stiti Access poate crea sau poate descarca baze de date, dupa aceea le deschide.
O sa va apara un formular in care trebuie sa completati datele necesare, daca acest sablon are date predefinite, puteti sa le stergeti apasand un simplu click pe butonul din stanga inregistrarii si va duceti pe pagina de pornire, i-ar in grupul inregistrati apasati click pe stergere.

6. Pentru a introduce date in baza de date, apasati click pe prima celula incepeti sa tastati ce doriti.