Category Archives: Excel

Cum se rezolvă eroarea Macro în Office 2010 ?

Acum câteva zile am primit această eroare pe un laptop Lenovo imediat după ce am terminat de instalat suita Microsoft Office 2010. De când folosesc Office 2010 nu am avut niciun fel de problemă, şi am fost destul de surprins când a apărut fereastra cu eroarea de mai jos care se “ţinea” destul de insistent de ecran. Spun asta deoarece a trebuit să dau câteva click-uri până să reuşesc să o fac să dispară…şi în final să reapară la deschiderea unui  alt document. Read more »

Cum introduceti text si numere in Excel 2007

Cum introduci text si numere in Excel 2007

Pentru a introduce text sau numere in primul rand apasati un click pe celula dorita, tastati literele sau numerele dorite si dupa aceea, apasati pe butonul ” Enter ” sau pe butonul ” Tab “.

Pentru a introduce datele dorite intr-o linie noua, la sfarsitul liniei curente apasat pe butoanele ” Alt + Enter “.

– in mod normal, daca apasati tasta ” Enter “, va mutati mai jos cu o celula, i-ar daca apasati pe tasta ” Tab “, va duceti pe celula din dreapta.
– dupa ce apasati tasta ” Tab ” pentru a scrie in mai multe celule din acel rand, dupa ce terminati de scris ce doriti pe acel rand, apasati tasta ” Enter ” pentru a trece pe urmatorul rand.
– daca o celula o sa va afiseze ” ##### “, asta inseamna ca celula contine mai multe date decat poate sa arata, pentru a vedea aceste date v-a trebui sa mariti latimea acelei coloane.

Pentru a modifica latimea unei coloane, v-a trebui sa faceti urmatorul lucru:

1. In primul rand apasati un click pe celula la care doriti sa modificati latimea coloanei.

2. In optiunea de paginatie, gasiti grupul ” Celule ” si apasati pe ” Format ”

3. Sub ” Dimensiune celula “, gasiti urmatoarele: daca doriti sa potriviti textul din celula, apasati un click pe ” Potrivire automata “, daca doriti sa specificati o latime mai mare a coloanei, apasati un simplu click pe ” Latime coloana “.

Daca doriti sa incadrati textul intr-o celula, putin mai jos va este explicat cum sa faceti acest lucru.

In primul rand apasati un click pe celula in care doriti sa incadrati textul, sus in optiuni aveti optiunea de aliniere, la care selectati incadrare text.

Daca doar de un singur cuvand, caracterele nu vor fi incadrate, pentru a evita aceasta situatie, mariti latimea coloanei sau puteti sa micsorati fontul textului.