Category Archives: PowerPoint

Cum se rezolvă eroarea Macro în Office 2010 ?

Acum câteva zile am primit această eroare pe un laptop Lenovo imediat după ce am terminat de instalat suita Microsoft Office 2010. De când folosesc Office 2010 nu am avut niciun fel de problemă, şi am fost destul de surprins când a apărut fereastra cu eroarea de mai jos care se “ţinea” destul de insistent de ecran. Spun asta deoarece a trebuit să dau câteva click-uri până să reuşesc să o fac să dispară…şi în final să reapară la deschiderea unui  alt document. Read more »

Cum adaugi Link in PowerPoint

Cum adaugi Link in PowerPoint

Dupa cum vedem, au aparut foarte multe slide-uri PowerPoint care sunt de tip carte, ceea ce inseamna ca acel slide are un cuprins cu titlul fiecarei pagini, apasand click o sa va trimita pe slide-ul pe care ati apasat pe nume, acest lucru se numeste ” Hyperlink “.

Daca doriti sa adaugati un ” Hyperlink ” in prezentarea dumneavostra, putin mai jos aveti instructiunile cum se face acest lucru.

Primul lucru care trebuie sa il faceti este sa selectati lucrul caruia doriti sa ii adaugati ” Hyperlink “, acest lucru il puteti adauga la imagini si text.

Dupa aceea mergeti in meniul ” Insert ” unde apasati un simplu click pe butonul ” Hyperlink ” sau mai usor, dupa ce selectati elementul la care doriti sa adaugati acest lucru, apasati click dreapta si apasati un simplu click pe butonul ” Hyperlink “.

Dupa ce ati apasat pe butonul ” Hyperlink “, va duceti si apasati un simplu click pe optiunea ” Place in this document “, dupa aceea selectati slide-ul dorit catre care sa faca legatura, i-ar pentru a confirma apasati un simplu click pe butonul ” Ok “.

Cum arata o prezentare PowerPoint

Cum arata o prezentare PowerPoint

O prezentare PowerPoint trebuie sa fie creata cu cap, acest lucru trebuie sa-l faci in asa fel incat persoanele carora o sa prezentati sa nu se plictiseaza si sa inteleaga ca vreti sa spuneti in acea prezentare si desigur sa fie atrasi de prezentarea dumneavoastra. O asemenea prezentare nu este un simplu document Word miscator probabil cum credeti.

Cum este si normal, nu toata lumea poate sa faca prezentari la fel de bune cum vedem la alte persoane, dar in primul rand fiecare persoane care vor sa creeze o prozentare in programul PowerPoint ar trebui sa respecte anumite repede.

In primul rand o prezentare PowerPoint ar trebui sa arata in urmatorul fel:

Culoarea fundalului ar trebui sa fie orice culoare in fara de culoarea alba, deoarece albul nu prea atrage atentia asupra prezentarii, ar trebui sa folositi o culoare placuta, i-ar in cazul in care folositi imagini ar trebui sa alegeti imaginea in asa fel incat sa nu aiba prea multe culori in ea deoarece o sa va fie greu dupa aceea sa gasiti o culoare pentru ca textul dorit sa se asemene de imagine.

Daca vreti sa folositi o imagine mai mica decat foaia de prezentare, nu o largiti deoarece o sa arate urat, mai bine o lasati mica ca v-a arata mult mai bine.

La text, nu utilizati prea mult text pe o pagina, deoarece privitorii se v-or plictisii repede de prezentare si acest lucru nu este prea mult, cea mai buna prezentare este cea in care textul este putin, i-ar acesta scris la dimeniuni mari, i-ar culoarea textului trebuie sa fie diferita decat cea a fundalului, culorile opuse ies cel mai mult in evidenta, mai bine spus daca aveti un fundal de culoare inchisa, textul v-a trebui sa il puneti cu o culoare deschisa.

Referitor la animatii, acestea trebuie sa fie bine organizate, sa nu fie un fel de circ in prezentare, in general ar trebui folosite cam trei feluri de animatii, animatiile pentru imagine cel mai bine este sa le introduceti o data cu animatia unui text, sau sa fie adaugata o animatie rapida, deoarece cel ce o sa vada prezentarea nu o sa aiba rabdare sa vada toata animatia unei imagini.

Ceea ce priveste sunetul, fundalul sonor ar trebui sa fie unul linistit care sa se potriveasca temei, cel mai bine este sa adaugati melodii care sa nu contina versuri deoarece alea pica cel mai bine celor care o sa urmareasca prezentarea.

Cum pui o melodie in PowerPoint

Cum pui o melodie in PowerPoint

Pentru a parea mai interesanta prezentare PowerPoint, oamenii pun tot felul de melodii sau sunete in prezentarile create pentru a face aceasta prezentare mai reala, dar putini stiu cum sa faca acest lucru, deoarece o prezentare fara sunet pare lipsita de viata si prietenii la care o prezinti, pot spune ce frumos era daca puneai o melodie sa fie mai animata prezentarea.

Pentru a introduce o melodie in prezentarea PowerPoint, trebuie sa faceti urmatoarele lucruri:

In primul rand va duceti pe prima foaie a prezentarii, si mergem in meniul ” Insert ” si vom apasa un simplu click pe butonul ” Sound “, i-ar apoi selectati fundalul musical dorit si apasati pe butonul ” Insert “.

Dupa aceea o sa va apara o fereastra unde v-a trebui sa selectati optiunea “ Automatically “.

Apoi intrati in meniul de animatie particulara ” Insert custom animation ” , dupa aceea apasati click dreapta pe melodia din lista, dupa aceea apasati un simplu click pe ” Effect Options “, dupa care in optiunea ” Efect “, sub optiunea ” Stop Playing ” bifati a 3-a optiune unde pune-ti cate foi are prezentarea dumneavoastra.

Microsoft PowerPoint 2007

Microsoft PowerPoint 2007

PowerPoint este un program cu ajutorul caruia puteti crea prezentari electronice pe calculator, el face parte din setul de programe oferite de Microsoft care se numeste Microsoft Office.

De ce sa alegem programul PowerPoint?

1. In primul rand este un program foarte usor de folosit, avand aceeasi interfata ca si celelalte program care fac parte din setul Microsoft Office.

2. Va permite sa integrati informatii pe care le-ati creat cu celelalte aplicatii din setul Office, care sunt Word si Excel.

3. El va permite sa creati slide-uri de moda veche dar va ofera si posibilitatea de a face proiectii digitale.

In PowerPoint 2007 sunt noi termeni decat in versiunile anterioare ale programului, cum ar fi meniurile schimbate in totalitate.

1. Slide – Slide Show.

Fiecare pagina care face parte dintr-o prezentare PowerPoint are denumirea ” diapozitiv “, se pot adauga imagini, text, grafice in acest diapozitiv, daca va ganditi la vechile slide-uri de moda veche care erau facute cu ajutorul proiectorului si a diapozitivelor, programul PowerPoint duce la un nou nivel lumea slide-urilor intr-un lucru modern si usor de facut si utilizat.

2. Panglica.

Este o banda in care se afla butoanele in partea de sus a programului care inlocuieste bara de instrumente veche din modelul anterior de PowerPoint.
Pe aceasta panglica aveti acces la toate posibilitatile pe care vi le ofera acest program pentru a crea un slide show. Prin acest mod nu trebuie sa cautati prin meniuri sa gasiti comanda care o vreti. Ele sunt asezate intr-un loc in care sa le aveti tot timpul la indemana.

3. Meniuri si Tabele.

Meniurile contextuale apar cand selectati un obiect, de exemplu daca lucrati cu fisiere foto, meniul contextual o sa va arate optiunile care sunt destinate acestui lucru. In variantele mai vechi de PowerPoint era mai greu sa gasiti meniul special pentru lucrul pe care il doreati sa il faceti.

4. Tipuri de Slide-uri.

In aceasta varianta de PowerPoint va sunt puse la dispozitie mai multe tipuri de slide-uri, in functie de prezentarea pe care doriti sa o creati, aveti posibilitatea de a utiliza mai multe aspecte de slide-uri diferite.

5. Slide Views.

Normal View este mai bine cunoscut ca Slide View, aici ii de lucru cu fereastra principala a prezentarii facute, va este indicata dimensiunea de pe ecran..

Outline View va arata toate textele din toate slide-urile, intr-o lista in partea de stanga a ecranului din programul PowerPoint.
Aceasta optiune este foarte utila daca doriti sa editati si sa exportati ca document Word.

Slide Shorter View este o fereastra care va arata versiune in miniatura a slide-urilor voastre, el va ofera posibilitatea de a va aranja sau a sterge slide-urile foarte usor.

6. Teme de proiectare.

PowerPoint 2007 va ofera mai multe tipuri de teme pe care puteti sa va creati slide-ul dorit.

7. Slide Transition.

Va ofera posibilitatea de a trece de la un slide la altul prin miscari vizuale ce va modifica slide-ul de la unul la celalalt.

8. Animations.

PowerPoint va ofera posibilitatea de a adauga efecte vizuale la elementele din fiecare slide, cum ar fi titlu animat, grafice etc.

9. PowerPoint Viewer.

PowerPoint Viewer este un mic program oferit de Microsoft care va permine sa vizionati prezentarile PowerPoint in calculator, el se poate rula ca un program separat in calculator.

10. Slide Master.

Este un sablon de design care va este oferit din prima cand incepeti o prezentare PowerPoint, el este un simplu slide alb, acest lucru alb este Master Slide, toate slide-urile sunt create folosind graficele, fonturile si culorile in Slide Master, fiecare slide nou creat v-a prelua aceste aspecte.
Fiecare tema disponibila are un numar de slide-uri diferite fata de versiunile mai vechi de PowerPoint.