Category Archives: Word

Cum se rezolvă eroarea Macro în Office 2010 ?

Acum câteva zile am primit această eroare pe un laptop Lenovo imediat după ce am terminat de instalat suita Microsoft Office 2010. De când folosesc Office 2010 nu am avut niciun fel de problemă, şi am fost destul de surprins când a apărut fereastra cu eroarea de mai jos care se “ţinea” destul de insistent de ecran. Spun asta deoarece a trebuit să dau câteva click-uri până să reuşesc să o fac să dispară…şi în final să reapară la deschiderea unui  alt document. Read more »

Accesibilitate in Microsoft Word

Accesibilitate in Microsoft Word

Microsoft Word va ofera cateva comenzi rapide care fac acest program foarte accesibil pentru foarte multi utilizatori, acestea sunt facute inclusiv pentru utilizatorii care nu pot scrie foarte rapid la tastatura.

Comenzi rapide Microsoft Word:

1. Daca apasati ” Alt + F + T ” deschideti casuta de Optiuni.

2. Daca apasati sageata in jos selectati ” Complex ” si dupa aceea daca apasati butonul ” TAB ” o sa treceti la optiunile avansate in panoul Word.

3. Daca apasati butonul ” TAB ” de mai multe ori apare tastele de comenzi rapid in ecranul de sfaturi.

4. Daca apasati ” spatiu ” selectati sau debiza casuta de selectare.

5. Daca apasati ” sageata jos ” sau ” sageata sus ” selectati numele comenzii sau a elementului pe care doriti sa introduceti comanda rapida de pe tastatura sau sa eliminati o comanda rapida.

6. In casuta ” Categorii ” apasati ” sageata jos ” sau ” sageata sus ” pentru a evidentia categoria in care este comanda pe care doriti sa o asociati cu o tasta de pe tastatura.

Daca folositi o tastatura programabila, tastele ” Ctrl + Alt + F8 ” pot fi rezervate pentru initierea programarii tastaturii.

Setarea dimensiunii si zoom-ului.

* Puteti marii sau micsora cum vedeti documentul.

1. Apasati tastele ” Alt + W “, dupa aceea apasati tasta ” Q “.

2. Dupa aceea apasati tasta ” Tab ” de mai multe ori pana cand apare casuta ” Procent ” dupa aceea apasati tasta ” sageata sus ” sau ” sageata jos ” pentru a selecta un procent.

* Cum setezi simensiunile si zoom-ul cu mouse-ul:

1. In optiunea ” Vizualizare ” intrati in ” Panoramare ” si apasati un simplu click pe ” Zoom ”

2. Apasati un simplu click pe setarea ” Zoom ” pe care trebuie sa apasati un procent in casuta ” Procent ”

Setare optiuni de culoare si sunet.

* Pentru a schimba culoarea din tastatura:

1. Selectati textul la care doriti sa ii schimbati culoarea.

2. Apasati tastele Alt+H si dupa aceea F si C.

3. Selectati cu mouse-ul culoarea pe care doriti sa apasati pe tasta ” Enter “.

* Cum schimbati culoarea textului cu mose-ul.

1. Selectati textul dorit la care vreti sa ii modificati culoarea.

2. In bara gasiti optiunea ” Font “, i-ar acolo faceti pe ” Culoare font “.

Cum porniti sau dezactivati sunetul:

1. Pasasati tastele ” Alt + F ” dupa aceea ” T ” pentru a deschide Optiunile Word.

2. Apasati ” sageata jos ” pentru a selecta optiunile ” Complexe ” si dupa aceea apasati tasta ” Tab ” pentru a trece la setarile avansate.

* Cum activezi sau dezactivezi sunetul cu mouse-ul.

Apasati un simplu click pe ” File “, dupa aceea apasati pe ” Options “, dupa aceea apasati pe ” Advanced “, i-ar acolo aveti optiunea de a activa sau dezavtiva sunetul.

Microsoft Word 2007

Microsoft Word 2007

Microsot Word este un program care face parte in Microsoft Office, el se foloseste pentru a deschide documente text, si sa salvati documente in special cu formatul ” .doc ” si ” .docx “.

Daca sunteti incepator in folosirea programului Microsoft Word 2007, in acest articol este ghidul vostru in lumea Word 2007.

Dupa ce ati instalat programul Microsoft Word 2007, pentru a intra in el apasati un simplu click pe butonul ” Start “, va duceti pe ” All Programs ” si apasati un simplu click pe ” Microsoft Office Word 2007 ” pentru al deschide.

Primul lucru pe care o sa il vedeti este o pagina goala in care puteti sa scrieti textul dorit si sa va creati documentele dorite, primul lucru pe care o sa il observati dupa ce ati accesat programul Microsoft Word 2007 este ca aspectul programului s-a schimbat aproape in totalitate.

Programul Word 2007 are urmatoarele elemente:

– Bara de titlu care va afiseaza numele documentului deschis, i-ar la capatul barei de titlu puteti gasi cele trei butoane ” Minimize “, ” Restore ” si Close.
– In partea de jos a programului puteti gasi bara de stare care va ofera detalii referitoare la documentul pe care il editati in acel moment.
– In capatul din dreapta al barei de stare o sa gasiti bara de instrumente care va ofera intrumentele pentru a ajusta cum sa vedeti continutul documentului.