Category Archives: Hardware

CISS – incarcatorul cartuselor de imprimanta

CISS – incarcatorul cartuselor de imprimanta

Foarte multi dintre noi cand ni se termina cernala din cartusele de imprimanta ne ducem la un service PC sau firma specializata care incarca cartusele de imprimanta si dam bani grei pentru acest serviciu.

Dar dispozitivul pe care o sa vil prezint in randurile de mai jos o sa ne scape de aceasta problema a incarcarii cartuselor, acest dispozitiv se numeste CISS, numele lui integral fiind Ink Supply System, mai bine spus in limba noastra ” sistem de alimentare a cernelii “. Acest dispozitiv o sa ne scape de frica uscarii cernelii in cartus si de asemenea ne scuteste de cumpararea cartuselor noi in cazul in care cernale se usca in ele.

In general acest dispozitiv este unul extrem de util, el detine mai multe tuburi de cerneala care alimenteaza direct cartusul prin niste cabluri, astfel cartusele nu mai trebuie sa fie incarcate, ceea ce trebuie sa faceti este doar sa turnati cerneala in aceste tuburi cand sunt goale.

Acest sistem CISS il puteti gasii in magazine specializate sau mai simplu pe internet, un mic exemplu este site-ul http://www.cissrevolution.ro/

Dupa ce ati cumparat sistemul CISS puteti viziona cateva videoclipuri care sunt filmate de utilizatorii sistemului CISS pentru a vedea cum se instaleaza.

Iar in urmatorul videoclip puteti viziona cum functioneaza sistemul CISS.

Instalarea imprimantei Windows 7

Instalarea imprimantei Windows 7

Ca sa intalati o imprimanta pe Windows 7 nu este un lucru foarte greu, acest lucru poate fi facut de oricine chiar daca nu are experienta prea multa in domeniul IT.

Dupa ce conectam imprimanta la calculator, v-a trebui probabil sa intrati in functia ” Add a printer Wizard ” pentru a instala imprimanta, daca trebuie sa utilizati acest lucru, instalarea imprimantei este foarte usoara.

In primul rand apasati un simplu click pe butonul ” Start ” si intram in ” Control Panel “, dupa aceea intrati in ” Hardware and Sound ” i-ar acolo selectati ” Printers ” si apasam un simplu click pe butonul ” Add a printer “, cum puteti vedea in poza de mai jos.

In urmatoarea fereastra care o sa va apara aveti doua butoane care va intreaba cum aveti inmprimanta, locala care inseamna ca imprimanta este conectata direct la calculator sau conexiune TCP/IP la distanta care foloseste un port al calculatorului.

Acuma v-a trebui sa selectati pe ce port ii conectata imprimanta, dupa cum vedeti in poza de mai jos, o sa va apara portul LPT1 care este portul default al calculatorului pentru imprimanta, daca doriti puteti sa schimbati portul sau daca doriti sa creati un nou port puteti sa folositi optiunea ” Create a new port “.

Dupa aceea o sa va apara o fereastra in care v-a trebui sa selectati numele producatorului imprimantei din lista din stanga, si selectati modelul de imprimanta din lista din dreapta, dupa aceea apasati un simplu click pe butonul ” Next “, daca detineti un disk de instalare, apasati un simplu click pe butonul ” Have Disk “.

In urmatoarea fereastra care o sa va apara ” Name your printer “, puneti un nume imprimantei apasati un simplu click pe butonul ” Yes ” sau ” No ” daca doriti sa folositi sa folositi imprimanta ca imprimanta default a calculatorului si daca doriti sa faceti o pagina de test.

Daca doriti sa instalati o imprimanta de retea, cand intrati sa adaugati o imprimanta selectati ca windowsul sa caute imrpimantele care sunt disponibile in retea, daca doriti sa instalati la birou o imprimanta, v-a trebui sa contactati administratorul retelei pentru a afla informatiile de conectare a imprimantei.

Solid State Drive – SSD

Solid State Drive – SSD

Dupa cum pare, noua tehnologie in domeniul stocarii de informatii SSD ( Solid State Drive ) a aparut si pe la noi, aceasta noua tehnologie permite stocarea si accesarea datolor la o viteza foarte mare, acest nou concept elimina partile mobile care sunt actuale in Hard Disk-urile clasice pe care toti le cunoastem si le folosim.

Aceasta noua modalitate de stocare a datelor vine cu o viteza mai mare decat un Hard Disk care are 15k Rotatii pe minut dar din nefericire deocamdata spatiul de stocare al acestor unitati este foarte mic i-ar preturile ca la orice noua lansare in domeniu este foarte ridicat, dar curand cu timpul el v-a inlocui vechile metode de stocare definitiv i-ar pretul cu timpul v-a scadea i-ar spatiul de stocare a datelor v-a creste considerabil.

Logitech G110 – Tastatura pentru gameri

Logitech G110 – Tastatura pentru gameri

De curand Logitech a lasat pe piata romaneasca o tastatura destinata special gamerilor, ea se numeste Logitech Keyboard G110.

“Aceasta oferă amatorilor de jocuri exact ceea ce au nevoie pentru a personaliza setup-urile proprii, pentru a comunica mai eficient şi executa cu uşurinţă comenzi complexe.” – Declara oficialii producatorului Logitech.

Tastatura Logitech G110 are un pret de 340 Lei, un pret destul de ridicat pentru un om normal al Romaniei, dar cel mai probabil v-or fi amatori.

Hardware detector – Program care va arata informatii despre hardware

Hardware detector – Program care va arata informatii despre hardware

Hardware detector, este un program care va ajuta sa aflati informatiile legate despre PC-ul vostru, el in plus are multe unelte care va ajuta. Din pacate programul Hardware detector nu este gratuit dar puteti sa descarcati versiunea trial.

Daca doriti sa aflat cat mai multe informatii despre PC-ul dumneavoastra, programul Hardware detector este ceea ce cautati, puteti descarca programul apasand un simplu click pe linkul de mai jos.

Download Hardware detector – Program care va arata informatii despre hardware.

Program pentru testarea procesorului Prime 95

Program pentru testarea procesorului – Prime 95

Prime 95 este un program  prin care poti testa procesorul,  nu conteaza pe cati biti este, poate sa fie de 32 sau de 64.

Acest program practiv incarca procesorul la 100%,  dupa care puteti sa verificati cu un program special de exemplu Everest temperatura la care o sa ajunga procesorul. La sfarsitul testului programul o sa va dea un rezultat detaliat despre procesor.

Daca doriti sa descarcati programul de testat procesorul Prime 95 apasati un simplu click pe link-ul de mai jos.

Download Prime 95 – Program de testat calculatorul.