Category Archives: Software

Freebyte Task Scheduler – programează rapid pornirea automată a aplicaţiilor

Dacă nu vă împăcaţi bine cu Task Scheduler-ul din Windows, astăzi am să vă prezint o alternativă mai uşoară de folosit numită Freebyte Task Scheduler. Cu ajutorul acestui program portabil vom putea programa pornirea automată a programelor şi aplicaţiilor de pe sistemul nostru de operare, la diferite intervale de timp. Bineînţeles că Task Scheduler-ul din Windows este mult mai “dotat”, el putând fi folosit pentru mai multe sarcini, însă avantajele programului pe care vi-l prezint sunt portabilitatea şi rapiditatea cu care putem programa lansarea automată a programelor, fără să avem cunoştinţe suplimentare. Read more »

Audacity – Program de editat muzica

Audacity – Program de editat muzica

E timpul sa vorbim si despre un program de editat muzica, pentru cei pasionati, cum ar fi Audacity care iti permite sa modifici, sa audaugi ecou, efecte, filtre, s.a, precum si sa tai unul sau mai multe fragmente din melodia pe care o editezi pe care o poti configura ca ton de apel imediat ce ai transferat-o pe telefonul mobil.

Fit atenti insa deoarece veti avea nevoie de un encoder pentru a putea exporta fisierul media obtinut in format MP3, a melodiei pe care ati editat-o; encoder care va trebui oferit programului cand o sa vi-l ceara, si care se gaseste la sfarsitul articolului a paginii oficiale a programului.

Ce e de apreciat e ca in comparatie cu alte programe de acest gen acesta se bucura de promovare gratuita, ceea ce isi asigura folosirea de un numar considerant de sustinatori precum si un viitor promitator. Si ar mai fi de notat ca acesta functioneaza perfect in toate sistemele de operare Mac OS X, Windows si Linux .

Acest program de editare a fisierelor audio este gratuit asa ca profitati din plin!

Pentru a descarca programul Audacity apasati un simplu click pe urmatorul link: Download Audacity

HDClone – Cloneaza Hard Disk

Sunt situtatii cand trebuie sa probezi tot felul de aplicatii pe calculator si dupa acest lucru sa trebuiasca sa copiezi totul la loc.

Pentru astfel de neplaceri s-a creat o clona pentru HDD care poate fi “clatita” de fiecare data cand sistemul de operare pare de nerecuperat, sau daca procesul de repunere a acestuia pe cale cea buna . nu mai merita investitia!
Astfel folosim programul gratuit HDClone, imediat dupa instalarea sistemului operativ Windows, a driverelor si a programelor necesare pentru a clona continutul HDD-ului.

Chiar dupa instalare poti accesa panoul principal, de unde poti alege hard disk-ul sau partitia pe care doresti sa o / il clonezi, precum si destinatia.
Pentru salvarea clonei poti opta pentru un fisier .img, fie pe o partitie sau pe un alt HDD intern sau extern.

HDClone reprezinta tocmai aplicatia “bine-venita” pentru clonarea HDD-urilor. Programarea rapida a procesului de clonare si calitatea rezultatului obtinut sunt poate doua motive care ne fac pe toti sa aspiram la ceva mai bun intr-un viitor apropiat.

Pentru a descarca HDClone utilizati urmatorul link: Download HDClone

Disk Space Fan – Administreaza Hard Disk

Disk Space Fan este un program de analiza totala a Hard Disk-ului calculatorului care afiseaza datele referitoare la orice folder. Acesta ne permite sa gasim care folder, fisier, sau director ocupa spatiu in HDD, precum si locul unde este stocat sau stergerea cu doar un click a datelor nefolositoare.

Dupa ce s-au afisat informatiile, programul ne permite sa stergem toate documentele nefolositoare. Daca ne hotaram sa scapam doar de un anumit folder, director sau fisier facem click dreapta pe suprafata colorata reprezentanta acelui director in Hard Disk si apasam “Delete”.

In cazul unui calculator dezordonat aceasta functie devine foarte utila, deoarece ne scuteste de timpul in plus pe care l-am fi acordat localizarii in parte a fiecarui document.

Cum va prezentam mai sus dupa ce facem click dreapta pe suprafata decisa cu ajutorul graficului din programul Disk Space Fan , observam un meniu in plus care cu ajutorul explorerului ne permite sa deschidem folderul in care e documentul, sa-I citim ruta, sa vedem mai multe detalii ce tin de proprietatile acestuia, sau sa-l stergem.

Alte functii:

Daca doresti sa vezi rapid in Disk Space Fan detalii despre fiecare sector trebuie numai sa pozitionezi mouse-ul deasupra.

Aceasta iti permite sa vezi doar o sinteza a particularitatilor ca: Spatiul total ocupat in HDD, Numarul de foldere, (subfoldere) Ruta directorului, (sau a folderului),
cantitatea de fisiere continute de acesta, program care iti usureaza munca oferindu-ti informatii utile si usor de interpretat pentru oricine.

Disk Space Fan este foarte usor de utilizat si este compatibil cu toate sistemele de operare Windows si mai ales este Gratuit! Tot ce trebuie sa faci e sa apesi linkul de mai jos si sa-ti insusesti prgramul!

Download Disk Space Fan

Virtual Box – Calculator virtual

Calculator Virtua

Pentru cei carora le place sa testeze noi sisteme de operare sau sa exerseze instalarea celor existente deja, solutia ar fi un calculator virtual!
Pentru a proba noile distributii Linux, in mod special, Ubuntu si Fedora, ne ajuta VirtualBOX, ce am folosit si o sa va prezint:

Astfel dupa ce ai instalat aplicatia, iti permite sa creezi un “calculator virtual”, in calculatorul tau, unde poti instala orice sistem de operare.

Calculatorul fizic, trebuie sa dispuna de minim 1GB de memorie RAM, si un procesor superior cum ar fi Pentium 4, pentru a te bucura de un calculator virtual care sa functioneze acceptabil.

Aplicatia VirtualBOX este disponibila pentru, Mac OS X , Windows si Linux, este gratuita si se poate descarca accesand linkurile urmatoare unde gasesti si alte informatii privind folosirea si resurse minime pentru rularea acesteia.

Download Virtual Box

Google Chrome 24

Google Chrome 24

Dupa intrarea in 2013, Google ne-a oferit o noua versiune a celebrului browser web Google Chrome, acesta a ajuns la versiunea 24 la care principala caracteristica este performanta.

Se va observa o viteza de navigare pe internet imbunatatita cu 26% pentru ca Google s-a axat in special pe viteza de navigare in aceasta noua versiune.

Pe langa viteza de navigare au fost reparate si cateva buguri care faceau Chrome-ul vulnerabil.

Pentru a descarca Google Chrome 24 trebuie doar sa apasati un simplu click pe urmatorul link care va duce la pagina oficiala de download a browserului Google Chrome 24.

Download Google Chrome 24

Windows 8 – Start Menu

Windows 8 – Start menu

Un mare dezavantaj pe care il ofera Windows 8 pentru utilizatorii versiunilor mai vechi de Windows care sunt obisnuiti cu butonul ” Start ” este ca au scos acest buton si au introdus interfata Metro.

Instaland un simplu plugin aveti posibilitatea sa va bucurati de maniul ” Start ” clasic exact cum il aveati in Windows XP sau daca va place puteti opta pentru cel din Windows 7.

De asemenea acest mic program care editeaza meniul de start poate fi instalat si pe Windows 7, utilizandul puteti sa editati in mai multe feluri meniul dupa propriul plac.

Acest micut program pe care puteti sa il instalati pentru a putea beneficia de meniul ” Start ” in Windows 8 se numeste Classic Shell si il puteti descarca foarte simplu accesand pagina oficiala a proiectului.

Pentru a descarca Classic Shell apasati un simplu click pe urmatorul link: Clasic Shell Download – Windows 8 Start Menu

Transforma word in pdf

Transforma word in pdf

Va prezint un mic program care va ajuta sa transformati fisierele Word in format PDF.

Programul doPDF este unealta gratuita cu ajutorul careia puteti tranforma foarte usor formatul .doc in .pdf

El poate fi utilizat cu usurinta de orice persoana care nu intelege limbi straine pentru ca aveti posibilitatea sa alegeti limba romana la instalare.

Dupa ce instalati doPDF puteti incepe sa transformati fisierele dorite.

Primadata selectati fisierul dorit apasand pe cele trei puncte ” … “, dupa ce ati selectat fisierul .doc apasati pe buton ” Creeaza “.

Dupa ce ati apasat sa creeza fisierul o sa apara pe ecran sa puneti doPDF ca iprimanta default, acolo selectati butonul ” Da “.

O sa apara o fereastra unde va intreaba unde doriti sa salvati fisierul creat, selectati unde doriti sa salvati fisierul si apasati pe butonul ” Acceptare “.

Pentru a descarca programul de transformat fisierele Word in PDF doPDF apasati un simplu click pe urmatorul link: Download doPDF – Transforma Word in PDF

ConvertXToDVD – Convertor din avi, mpeg, wmv, mkv in format DVD

ConvertXToDVD – Convertor din avi, mpeg, wmv, mkv in format DVD

ConvertXToDVD este un program cu ajutorul caruia aveti posibilitatea de a convertii cele mai populare formate video in format DVD.

Formatele pe care le puteti converti in DVD sunt urmatoarele: avi, mkv, mov, DivX, wmv, mts, mpeg, mp3

Un lucru care impresioneaza acest program este ca puteti adauga subtritrare in video-ul pe care doriti sa il creati.

O alta atractie a programului este posibilitatea de a crea meniuri in video-ul creat.

Programul ConvertXToDVD are pretul de 39,99 euro dar va este pusa la dispozitie si o versiune gratuita pentru a putea testa programul.

Cerinte Sistem ConvertXToDVD:

Pentru a nu avea probleme cu programul trebuie sa aveti urmatoarea configuratie a calculatorului:

Procesor: Pentium 4 / AMD Athlon XP
Memorie RAM: 512 MB pentru Windows XP / 1 GB RAM pentru Windows Vista – 7
Spatiu HDD: 4,3 GB

Daca doriti sa descarcati programul ConvertXToDVD apasati un simplu click pe urmatorul link: Download ConvertXToDVD

FFDShow – Codec video

FFDShow – Codec video

FFDShow este un all in one codec care va ofera posibilitatea de a deschide nenumarate conversii.

El suporta diferite codecuri cum ar fi: XviD, DivX ( toate versiunile ), MPEG 1, MPEG 2, WMV, H.264

Un plus care recomanda utilizarea codecului FFDShow este ca utilizeaza foarte putine resurse, ceea ce inseamna ca il puteti utiliza pe calculatoare mai slabute fara a avea probleme.

FFDShow ScreenShot.

Codecul FFDShow este oferit gratuit, iar acesta se poate descarca foarte usor apasand un simplu click pe urmatorul link: Download FFDSHow Codec