Category Archives: Tutoriale

Freebyte Task Scheduler – programează rapid pornirea automată a aplicaţiilor

Dacă nu vă împăcaţi bine cu Task Scheduler-ul din Windows, astăzi am să vă prezint o alternativă mai uşoară de folosit numită Freebyte Task Scheduler. Cu ajutorul acestui program portabil vom putea programa pornirea automată a programelor şi aplicaţiilor de pe sistemul nostru de operare, la diferite intervale de timp. Bineînţeles că Task Scheduler-ul din Windows este mult mai “dotat”, el putând fi folosit pentru mai multe sarcini, însă avantajele programului pe care vi-l prezint sunt portabilitatea şi rapiditatea cu care putem programa lansarea automată a programelor, fără să avem cunoştinţe suplimentare. Read more »

Adaugă toolbar-uri pe Desktop cu Coolbarz

Coolbarz este un mic program portabil care ne vine în ajutor atunci când avem nevoie de mai mult spaţiu pentru plasarea iconiţelor de pe Desktop. Mai exact, acest soft afişează 4 bare de instrumente în poziţiile sus, jos, stânga şi dreapta. Aceste bare apar doar atunci când trecem cursorul mouse-ului în poziţiile respective, şi doar atunci când ne aflăm pe Desktop. Read more »

Extrage gratuit imagini din documente PDF

În cele ce urmează o să vă prezint un serviciu online de extragere a imaginilor din documente PDF. Acest serviciu ne oferă posibilitatea să extragem rapid toate imaginile aflate în documente PDF, oferinduni-le la dimensiunile şi formatele originale. Serviciul este util atunci când avem multe imagini într-un document PDF, şi dorim să le extragem. Dacă avem doar o singură imagine, atunci treaba devine foarte simplă. Printr-un simplu screenshot o avem în calculator, însă nu în formatul ei original. Read more »

Despachetarea fișierelor .MSI fără niciun soft

V-aţi întrebat vreodată de la ce vine extensia .msi pe care o au unele fişiere în Windows ? Pentru cei care nu ştiţi, o să aflaţi în acest articol în care vreau să vă arăt o metodă prin care puteţi despacheta sau extrage acest tip de fişiere, în cazul în care sunteţi curioşi să vedeţi ce conţin. Ei bine, un fişier cu extensie .msi este un pachet de instalare care conţine diferite fişiere, cum ar fi fişiere text, executabile, dll-uri, etc. Formatul acestor fişiere MSI vine de la Microsoft Installer.

Read more »

Curăţă rapid clipboard-ul cu ajutorul unui shortcut

În acest tutorial o să vă arăt cum putem crea o scurtătură care să cureţe rapid clipboard-ul. De multe ori se întâmplă să rămână diferite fişiere în clipboard, după ce acestea au fost copiate sau mutate în locaţia dorită de noi. Cu scurtătura pe care o vom crea, printr-un simplu click vom putea goli clipboard-ul. Read more »

Cum setam sistemul de operare sa solicite si introducerea username-ului, pe langa parola, la logare ?

În acest tutorial o să vă arăt cum putem seta sistemul de operare pentru ca acesta să ceară şi introducerea username-ului la logare, pe lângă introducerea parolei. În mod normal, dacă contul de utilizator este protejat cu o parolă, la logare este necesar să introducem numai parola, dar pentru a mări securitatea vom seta sistemul să ne ceară şi introducerea username-ului. Această setare poate aduce un plus de securitate în cazul în care alte persoane străine ar avea acces la calculatorul vostru. Pe lângă faptul că ar trebui să introducă parola, ar întâmpina probleme şi la scrierea unsername-ului, dacă acesta este altul decât numele vostru. Read more »

Transferul driverelor de imprimanta

Transferul driverelor de imprimanta

Cu totii stim cat de enervant este cand trebuie sa reinstalam driverele la imprimanta cand cumparam un calculator nou sau trebuie sa instalam sistemul de operare.

Din fericire pentru noi, o data cu Windows 7, Microsoft a adaugat functia de exportare a driverelor de imprimanta care ne face viata usoara cand trebuie sa reinstalam driverele pentru imprimanta.

Pentru a transfera driverele sau pentru a salva bine driverul primadata trebuie sa exportam driverele, acest lucru se procedeaza in felul urmator:

1. Apasam butonul start si in chenarul de search cautam ” Print Management “.
2. Deschidem ” Print Management “.
3. Mergem pe ” Print Servers “.
4. Apasam click dreapta pe ” Print Servers ” si apasam pe butonul ” Export “.

Bun acum avem backup-ul driverelor pentru imprimanta pregatit pentru a fi putut instalat pe alt calculator.

Pentru al importa apasam click dreapta pe ” Print Servers ” si apasam pe ” Import Printers from File “.

Cum blocam un site?

Cum blocam un site?

In cazul in care doriti sa blocati anumite site-uri sa nu le mai poata utiliza nimeni de pe acel calculator va prezint o varianta simpla si usoara de facut.

Pentru a blocat un anumit site nu trebuie sa instalam anumite programe nefolositoare, pentru a bloca un site trebuie doar sa facem urmatoarele:

1. In primul rand intram in ” My Computer ” si mergem in => C:\Windows\system32\drivers\etc

2. Deschidem fisierul ” hosts ” cu notepad sau orice alt program de editat text.

3. Sub ” 127.0.0.1 localhost ” trecem ” 127.0.0.1 exemplu “, in loc de text-ul exemplu trecem numele site-ului pe care dorim sa-l blocat.

exemplu:

127.0.0.1 www.windows.ro

Dupa ce am trecut site-urile pe care dorim sa le blocam salvam fisierul si il inchidem.

In cazul in care fisierul hosts este setat ca ” Read-only “, apasam click dreapta pe el, dupa aceea apasam pe “Properties” si dezactivam ” Read-only de la attibutes.

Cum se intra in Safe Mode

Cum se intra in Safe Mode

Pentru ca multi se intreaba cum se intra in Safe Mode am decis sa va prezint simplu si util cum puteti intra in Safe Mode.

In primul rand pornim calculatorul si apasam pe butonul F8, iar dupa aceea v-a aparea un meniu cu mai multe moduri de bootare, dar daca doriti sa intrati direct in Safe Mode apasati enter pe prima optiune.

Rezolutie pentru Laptop si monitoarele LCD

Rezolutie pentru Laptop si monitoarele LCD

Multi oameni care utilizeaza laptopuri sau monitoare LCD se plang ca le este greu sa citeasca textul si un lucru care face mai dificil sa citesti textul pe laptope este ca noile modele sunt facute pentru a rula cu dezolutie mare cum ar fi 1400×1050, iar pe aceste rezolutii mari, textele mici sunt foarte greu de citit pe un ecran de tip LCD, cel mai rau este ca apar modele de laptop tot mai mari cu ecrane mari, acelasi lucru ii si la monitoarele LCD, va este foarte greu sa citit caracterele mici.

O mica chestie pe care o puteti face pentru a putea citi mai usor textul pe laptop sau pe monitor LCD este sa activati tehnologie ” ClearType ” care este facute de compania Microsoft pentru Windows XP.

Pentru a activa tehnologie ” ClearType ” trebuie sa apasati un simplu click dreapta pe desktop, iar acolo apasati un simplu click pe ” Properties “, iar acolo apasati un simplu click pe ” Appearance “, acolo aveti un buton numit ” Effects “, il apasati cu un simplu click dupa aceea o sa se deschide o casute, acolo bifati ” Use the following method to smooth edges of screen fonts “, i-ar in casuta de sub aceasta optiune selectati ” ClearType “, iar pentru a confirma apasati un simplu click pe butonul ” Ok “.

Acest lucru nu este recomandat sa il utilizati daca aveti un monitor de tip CRT, deoarece text-ul s-ar putea sa nu apara clar si s-ar putea sa aveti dureri de cap din aceasta cauza.