Category Archives: Windows OS

Adaugă un efect de umbră pe taskbar-ul din Windows 7

În cele ce urmează o să vă prezint o mică aplicaţie numită Taskbar Drop Shadow care ne permite să adăugăm un efect de umbră asupra taskbar-ului din Windows 7. Aplicaţia este portabilă şi oferă efectul de umbră imediat ce este rulată. În funcţie de cum este poziţionată bara de start (sus sau jos), va trebui să rulăm executabilul care corespunde poziţiei taskbar-ului nostru. Read more »

Adaugă toolbar-uri pe Desktop cu Coolbarz

Coolbarz este un mic program portabil care ne vine în ajutor atunci când avem nevoie de mai mult spaţiu pentru plasarea iconiţelor de pe Desktop. Mai exact, acest soft afişează 4 bare de instrumente în poziţiile sus, jos, stânga şi dreapta. Aceste bare apar doar atunci când trecem cursorul mouse-ului în poziţiile respective, şi doar atunci când ne aflăm pe Desktop. Read more »

Despachetarea fișierelor .MSI fără niciun soft

V-aţi întrebat vreodată de la ce vine extensia .msi pe care o au unele fişiere în Windows ? Pentru cei care nu ştiţi, o să aflaţi în acest articol în care vreau să vă arăt o metodă prin care puteţi despacheta sau extrage acest tip de fişiere, în cazul în care sunteţi curioşi să vedeţi ce conţin. Ei bine, un fişier cu extensie .msi este un pachet de instalare care conţine diferite fişiere, cum ar fi fişiere text, executabile, dll-uri, etc. Formatul acestor fişiere MSI vine de la Microsoft Installer.

Read more »

Cum setam sistemul de operare sa solicite si introducerea username-ului, pe langa parola, la logare ?

În acest tutorial o să vă arăt cum putem seta sistemul de operare pentru ca acesta să ceară şi introducerea username-ului la logare, pe lângă introducerea parolei. În mod normal, dacă contul de utilizator este protejat cu o parolă, la logare este necesar să introducem numai parola, dar pentru a mări securitatea vom seta sistemul să ne ceară şi introducerea username-ului. Această setare poate aduce un plus de securitate în cazul în care alte persoane străine ar avea acces la calculatorul vostru. Pe lângă faptul că ar trebui să introducă parola, ar întâmpina probleme şi la scrierea unsername-ului, dacă acesta este altul decât numele vostru. Read more »

Program cititor PDF gratuit compatibil cu Windows 7

Asa cum probabil ati observat unii dintre voi dupa instalarea sistemului de operare Windows 7, unele documente- ca de exemplu PDF-, nu pot fi citite deoarece nu exista o aplicatie sa permita afisarea acestora.

Normal, exista binecunoscuta aplicatie gratuita Adobe Reader, insa sa cautam o aplicatie mai simpla cu functie de cititor!

SumatraPDF: cititor PDF gratuit, compatibil cu Windows 7

O prezentare pe scurt a acestei aplicatii ar fi: un program care citeste documente PDF. Aceasta poate rula atat cu Windows 7 cat si pe calculatoare cu sisteme de operare anterioare acestuia, cu resurse minime hardware.

Mai jos ai la dispozitie un formular de comentarii care iti poate oferi mai multe informatii.
Vrei sa il incerci?, trebuie doar sa dai click pe link-ul urmator:

Program cititor PDF gratuit compatibil cu Windows 7

Cerinte Sistem Windows 8

Cerinte Sistem Windows 8

Windows 8 este ultima aparitie in domeniul sistemelor de operare pe care fiecare ar dorii sa-l testeze pentru a vedea noutatile, performanta si stilul nou.

Dar inainte sa incercam acest sistem de operare trebuie sa stim cateva notiuni de baza cum ar fi cerintele de sistem necesare pentru a rula Windows 8 fara probleme.

Cerintele necesare pentru a rula Windows 8 sunt urmatoarele:

Viteza procesor: 1 GHz

Memorie RAM: 1 GB pentru sistem pe 32 biti / 2 GB pentru sistem pe 64 biti

Spatiu HDD: 16 GB pentru sistem pe 32 biti / 20 GB pentru sistem 64 biti

Placa video: Compatibila cu DirectX 9 cu driver WDDM

Aero Weather

Aero Weather

Aero Weather este un gadget destinat sistemului de operare Windows 7 care va schimba culorile in functie de vremea de afara, mai precis dupa colorile afisate de sistemul de operare va puteti da seama de temperatura de afara.

Utilizarea acestui gadget este foarte simpla, tot ce trebuie sa faceti este sa setati locatia in care va aflati, sa puneti gradele in °C si sa apasati ” Ok “.

Daca doriti sa descarcati gadgetul AeroWeather pentru Windows 7 apsati un simplu click pe urmatorul link: Download AeroWeather

Dezactiveaza umbrele in Windows 8

Dezactiveaza umbrele in Windows 8

Pentru a avea o performanta mai mare a calculatorului pe care avem instalat Windows 8 este recomandat sa dezactivam umbrele.

Pentru a dezactiva umbrele in Windows 8 va trebuie sa facem urmatorul lucru:

In primul rand ne ducem pe varianta Desktop si apasam click dreapta pe ecran, dupa aceea apasam pe butonul ” Personalize “.

Dupa aceea mergem pe ” Advanced system settings “.

Dupa ce am dat click mergem pe ” Advanced “, iar la ” Performance ” apasam pe ” Settings “.

Dupa ce s-a deschis, ne ducem in lista si cautam ” Show shadows under windows “, dupa ce l-am gasit il debifan, apasat ” Apply ” si ” Ok “.

In acest mod scoatem umbrele din Windows 8.

Cand va fi lansat Windows 8

Cand va fi lansat Windows 8

La 3 ani de la lansarea Windows 7, cei de la Microsoft vor sa lanseze un nou sistem de operare numit Windows 8.

Acest sistem de operare este asteptat sa fie lansat undeva la sfarsitul anului 2012, desii acesta a fost planificat de la lansarea Windows 7 in 2009, deci perioada de dezvoltare este de aproximativ 3 ani.

Un mare avantaj al Windows 8 este ca poate functiona pe dispozitivele mobile si pe calculatoare.

Un lucru bun este ca acestia 3 ani au devenit doar cateva luni pana la lansare si speram sa vedem un sistem mult imbunatatit decat beta pe care il putem descarca de pe site-ul oficial Microsoft.

Puteti descarca gratuit Windows 8 Release Preview de pe site-ul oficial Microsoft, apasand un simplu click pe urmatorul link: Download Windows 8 Release Preview.

FaceBook Explorer – Windows 7 Gadget

FaceBook Explorer – Windows 7 Gadget

Dupa cum prea bine stim, extrem de multi oameni utilizeaza site-ul de socializare FaceBook, din acest motiv a fost creat acest gadget prin intermediul caruia puteti vedea noile mesaje, comenturi, like-uri si multe alte chestii interesante ce le distribuie prietenii direct din gadget fara a trebui de fiecare data sa intram pe Facebook sa verificam daca au aparut noutati.

Acest gadget este destinat in special persoanelor care isi verifica des contul FaceBook sa stie daca au primit comentarii sau like-uri, utilizand FaceBook explorer o sa salvati timpul accesarii din browser.

Puteti descarca gadgetul Facebook Explorer pentru Windows 7 accesand urmatorul link: FaceBook Explorer – Windows 7 Gadget