Category Archives: Windows 7

Adaugă un efect de umbră pe taskbar-ul din Windows 7

În cele ce urmează o să vă prezint o mică aplicaţie numită Taskbar Drop Shadow care ne permite să adăugăm un efect de umbră asupra taskbar-ului din Windows 7. Aplicaţia este portabilă şi oferă efectul de umbră imediat ce este rulată. În funcţie de cum este poziţionată bara de start (sus sau jos), va trebui să rulăm executabilul care corespunde poziţiei taskbar-ului nostru. Read more »

Despachetarea fișierelor .MSI fără niciun soft

V-aţi întrebat vreodată de la ce vine extensia .msi pe care o au unele fişiere în Windows ? Pentru cei care nu ştiţi, o să aflaţi în acest articol în care vreau să vă arăt o metodă prin care puteţi despacheta sau extrage acest tip de fişiere, în cazul în care sunteţi curioşi să vedeţi ce conţin. Ei bine, un fişier cu extensie .msi este un pachet de instalare care conţine diferite fişiere, cum ar fi fişiere text, executabile, dll-uri, etc. Formatul acestor fişiere MSI vine de la Microsoft Installer.

Read more »

Cum setam sistemul de operare sa solicite si introducerea username-ului, pe langa parola, la logare ?

În acest tutorial o să vă arăt cum putem seta sistemul de operare pentru ca acesta să ceară şi introducerea username-ului la logare, pe lângă introducerea parolei. În mod normal, dacă contul de utilizator este protejat cu o parolă, la logare este necesar să introducem numai parola, dar pentru a mări securitatea vom seta sistemul să ne ceară şi introducerea username-ului. Această setare poate aduce un plus de securitate în cazul în care alte persoane străine ar avea acces la calculatorul vostru. Pe lângă faptul că ar trebui să introducă parola, ar întâmpina probleme şi la scrierea unsername-ului, dacă acesta este altul decât numele vostru. Read more »

Program cititor PDF gratuit compatibil cu Windows 7

Asa cum probabil ati observat unii dintre voi dupa instalarea sistemului de operare Windows 7, unele documente- ca de exemplu PDF-, nu pot fi citite deoarece nu exista o aplicatie sa permita afisarea acestora.

Normal, exista binecunoscuta aplicatie gratuita Adobe Reader, insa sa cautam o aplicatie mai simpla cu functie de cititor!

SumatraPDF: cititor PDF gratuit, compatibil cu Windows 7

O prezentare pe scurt a acestei aplicatii ar fi: un program care citeste documente PDF. Aceasta poate rula atat cu Windows 7 cat si pe calculatoare cu sisteme de operare anterioare acestuia, cu resurse minime hardware.

Mai jos ai la dispozitie un formular de comentarii care iti poate oferi mai multe informatii.
Vrei sa il incerci?, trebuie doar sa dai click pe link-ul urmator:

Program cititor PDF gratuit compatibil cu Windows 7

Aero Weather

Aero Weather

Aero Weather este un gadget destinat sistemului de operare Windows 7 care va schimba culorile in functie de vremea de afara, mai precis dupa colorile afisate de sistemul de operare va puteti da seama de temperatura de afara.

Utilizarea acestui gadget este foarte simpla, tot ce trebuie sa faceti este sa setati locatia in care va aflati, sa puneti gradele in °C si sa apasati ” Ok “.

Daca doriti sa descarcati gadgetul AeroWeather pentru Windows 7 apsati un simplu click pe urmatorul link: Download AeroWeather

FaceBook Explorer – Windows 7 Gadget

FaceBook Explorer – Windows 7 Gadget

Dupa cum prea bine stim, extrem de multi oameni utilizeaza site-ul de socializare FaceBook, din acest motiv a fost creat acest gadget prin intermediul caruia puteti vedea noile mesaje, comenturi, like-uri si multe alte chestii interesante ce le distribuie prietenii direct din gadget fara a trebui de fiecare data sa intram pe Facebook sa verificam daca au aparut noutati.

Acest gadget este destinat in special persoanelor care isi verifica des contul FaceBook sa stie daca au primit comentarii sau like-uri, utilizand FaceBook explorer o sa salvati timpul accesarii din browser.

Puteti descarca gadgetul Facebook Explorer pentru Windows 7 accesand urmatorul link: FaceBook Explorer – Windows 7 Gadget

Cum faci stick bootabil cu Windows 7

Cum faci stick bootabil cu Windows 7

Daca ati cumparat sistemul de operare Windows 7 de pe internet care poate fi un magazin virtual, cel mai probabil ca l-ati primit in format ” .iso “, dar pentru al utiliza trebuie sa il puneti pe un stick sau pe un DVD, pentru a putea sa creati un stick bootabil v-a trebui sa folositi un program special care va permite sa creati un stick bootabil cu Windows 7.

Modul de folosire este foarte simplu, porniti frumos programul, alegeti calea catre folderul in care se afla fisierul ” .iso ” care contine sistemul de operare Windows 7 si apoi selectati unitatea de stocare pe care doriti sa o faceti bootabila.

Acest program se numeste Windows 7 USB/DVD Tool si acesta v-a detecta automat daca ati conectat un stick sau orice dispozitiv compatibil pentru al face bootabil cu Windows 7.

Daca doriti sa descarcati programul Windows 7 USB/DVD Tool, apasati un simplu click pe link-ul de mai jos.

Download Windows 7 USB/DVD Tool.

Gadgeturi pentru Windows 7

Gadgeturi pentru Windows 7

In acest post o sa va prezint cateva gadgeturi pentru Windows 7, aceste sunt de urmatoarele tipuri: gadget pentru temperatura, gadget pentru a verifica temperatura calculatorului, gadget pentru a verifica incarcarea sistemului si un gadget care va arata ultimele stiri.

World Weather Gadget.

Sa incepem cu primul gadged pentru Windows 7, acesta este un gadged pentru vreme si temperatura, probabil va ganditi ce va poate arata acest gadget.

Gadgetul World Weather va poate arata cate grade sunt in orasul dumneavoastra, acest gadget va poate arata temperatura din fiecare oras din Romania si multe alte alte tari.

Acest gadget nu este doar un simplu gadget ca cel pe care il aveti preinstalat in Windows 7, el este mult mai complex.

Daca doriti sa descarcati Gadgetul World Weather pentru Windows 7, apasati un simplu click pe link-ul de mai jos.

Download World Weather Gadget pentru Windows 7.
 

All PCU Meter Gadget & GPU Observator Gadget.

Acuma sa trecem la urmatoarele doua gadgeturi, care va va ofera posibilitatea sa monitorizati calculatorul, ele se numesc All CPU Meter si GPU Observer.

Aceste doua gadgeturi va monitorizeaza in permanenta calculatorul, va monitorizeaza performantele calculatorului si va ofera in permanenta informatii despre ce se intampla in el.

Aceste doua gadgeturi nu va incarca calculatorul, nici spatiul de lucru si nici resursele calculatorului.

Daca doriti sa descarcati Gadgetul CPU Meter pentru Windows 7, apasati un simplu click pe link-ul de mai jos.

Download CPU Meter Gadget pentru Windows 7.

Daca doriti sa descarcati Gadgetul GPU Observer pentru Windows 7, apasati un simplu click pe link-ul de mai jos.

Download GPU Observer Gadget pentru Windows 7.
 

Gadget Stiri.

Acuma sa continuam cu un gadget pentru Windows 7 care va ofera ultimile stiri care apar pe unul dintre cele mai mari site-uri de stiri din Romania, acest gadget o sa va tina in permanenta la zi cu ultimele stiri aparute din tara.

Daca doriti sa descarcati gadgetul de stiri, apasati un simplu click pe link-ul de mai jos.

Download Gadged Stiri pentru Windows 7.
 

ShutDown Gadget.

Acest gadget va ofera posibilitatea de a stinge cu foarte mare usurinta calculatorul fara sa trebuiasca sa apasati celebrele butoane ” Start “, dupa aceea ” Turn Off “.

Daca doriti sa descarcati acest gadget pentru Windows 7, apasati un simplu click pe link-ul de mai jos.

Download Shut Down Gadget pentru Windows 7.
 

Translator Gadget.

Aceste este un gadget foarte util pentru utilizatorii internetului care nu prea stiu vreo limba straina, cu ajutorul acestui gadget nu pierdeti timpul intrand pe site-uri de traducere online.

Daca doriti sa descarcati acest gadget pentru Windows 7 care va ajuta sa traduceti in romana orice text, apasati un simplu click pe link-ul de mai jos.

Download Translator Gadget pentru Windows 7.

Windows 7 Service Pack 1

Windows 7 Service Pack 1

Dupa cum se pare ca recent echipa de le Microsoft au comiso grav, au scapat probabil intentionat printre degete Windows 7 Service Pack 1, acest nou update este pus de curand la download pe multe torrente, dupa ce vedeti acest lucru, probabil o sa va intrebati de ce au lasat sa iasa printre degete Service Pack 1 de la Windows 7, el este in perioada de probe, ceea ce inseamna ca acest update este in nefinalizat.

Acest update al Windows 7 nu vine cu schimbari foarte multe dar merita sa il testam.

Daca doriti sa descarcati Windows 7 Service Pack 1, apasati un simplu click pe linkul de mai jos.

Download Windows 7 Service Pack 1.

Windows 7 – Cerinte minime de sistem

Windows 7 – Cerinte minime de sistem

Din moment ce am vorbit asa de mult despre Windows 7 si v-am oferit multe teme, este vreme sa vorbim si despre cerintele minime pentru utilizarea Windows 7, cerintele minime necesare pentru a utiliza Windows 7 sunt cam asemanatoare cu cele ale Windows Vista, care le puteti vedea putin mai jos.

Cerinte minime de sistem Windows 7:

Viteza procesor: 1GHz
Memorie RAM: 1GB
Spatiu Hard Disk: 16GB
Memorie video: 128MB cu suport DX9 pentru interfata Aero.
Unitate optica: DVD-R/W