Category Archives: Windows 8

Cerinte Sistem Windows 8

Cerinte Sistem Windows 8

Windows 8 este ultima aparitie in domeniul sistemelor de operare pe care fiecare ar dorii sa-l testeze pentru a vedea noutatile, performanta si stilul nou.

Dar inainte sa incercam acest sistem de operare trebuie sa stim cateva notiuni de baza cum ar fi cerintele de sistem necesare pentru a rula Windows 8 fara probleme.

Cerintele necesare pentru a rula Windows 8 sunt urmatoarele:

Viteza procesor: 1 GHz

Memorie RAM: 1 GB pentru sistem pe 32 biti / 2 GB pentru sistem pe 64 biti

Spatiu HDD: 16 GB pentru sistem pe 32 biti / 20 GB pentru sistem 64 biti

Placa video: Compatibila cu DirectX 9 cu driver WDDM

Dezactiveaza umbrele in Windows 8

Dezactiveaza umbrele in Windows 8

Pentru a avea o performanta mai mare a calculatorului pe care avem instalat Windows 8 este recomandat sa dezactivam umbrele.

Pentru a dezactiva umbrele in Windows 8 va trebuie sa facem urmatorul lucru:

In primul rand ne ducem pe varianta Desktop si apasam click dreapta pe ecran, dupa aceea apasam pe butonul ” Personalize “.

Dupa aceea mergem pe ” Advanced system settings “.

Dupa ce am dat click mergem pe ” Advanced “, iar la ” Performance ” apasam pe ” Settings “.

Dupa ce s-a deschis, ne ducem in lista si cautam ” Show shadows under windows “, dupa ce l-am gasit il debifan, apasat ” Apply ” si ” Ok “.

In acest mod scoatem umbrele din Windows 8.

Cand va fi lansat Windows 8

Cand va fi lansat Windows 8

La 3 ani de la lansarea Windows 7, cei de la Microsoft vor sa lanseze un nou sistem de operare numit Windows 8.

Acest sistem de operare este asteptat sa fie lansat undeva la sfarsitul anului 2012, desii acesta a fost planificat de la lansarea Windows 7 in 2009, deci perioada de dezvoltare este de aproximativ 3 ani.

Un mare avantaj al Windows 8 este ca poate functiona pe dispozitivele mobile si pe calculatoare.

Un lucru bun este ca acestia 3 ani au devenit doar cateva luni pana la lansare si speram sa vedem un sistem mult imbunatatit decat beta pe care il putem descarca de pe site-ul oficial Microsoft.

Puteti descarca gratuit Windows 8 Release Preview de pe site-ul oficial Microsoft, apasand un simplu click pe urmatorul link: Download Windows 8 Release Preview.

Cand v-a aparea Windows 8

Cand v-a aparea Windows 8

Dupa cum vedem pe internet, toata lumea vorbeste despre sistemul de operare Windows 8 care inca nu se stie cand v-a fi lansat. Cel mai probabil acest sistem de operare este asteptat sa isi faca aparitia pe piata in anul 2012, tot ceea ce se stie este ca deja se lucreaza la noul sistem de operare Windows 8, el v-a avea foarte multe imbunatatiri fata de sistemul de operare Windows 7.

Windows 8 a fost anuntat la implinirea unui an de la lansarea sistemului de operare Windows 7, ei se grabesc sa scoata ceva bun, mai ales ca vine Google din spate si s-ar putea sa le ameninte pozitia de lideri in sistemele de operare.