Category Archives: Windows Vista

Set Up a Network Wizard

Set Up a Network Wizard

Dupa ce ati instalat sistemul de operare Windows Vista, si ati conectat cablul de retea in clculator, puteti folosi aplicatia ” Set up a connection or network ” pentru a conecta calculatorul dumneavoastra la retea.

1. In primul rand apasati un simplu click pe butonul ” Start “, dupa aceea intrat in ” Control Panel ” , dupa ce ati intrat in Control Panel, intrati in ” Netword and Sharing Center “, iar acolo in panoul din stanga apasati un simplu click pe ” Set Up a Conection or Network “.

2. In ” Set Up a Conection or Network ” o sa alegem optiunea de configurare a retelei si apasam un simplu click pe butonul ” Next

3. In fereastra urmatoare o sa va apara mai multe informatii despre retelele disponibile si apasati un simplu click pe butonul “ Next

4. Acuma aceasta aplicatia v-a detecta conexiunea calculatorului in retea. In functie de tipul de conexiune o sa aveti ecrane suplimentare in care va intreaba daca doriti sa oferiti posibilitatea de a face share si sa impartiti imprimanta cu ceilalti.

Cum fac windows vista sa foloseasca toata memoria ram

Cum fac windows vista sa foloseasca toata memoria ram

De obicei windows vista nu este configurat sa foloseasca toata memoria ram asa ca in unele jocuri sau programe care consuma mai multa memorie se va simti o problema.

Pentru a repara aceasta problema urmati pasi de mai jos:

Start > cmd si porniti cmd fara sa scrieti nimic in fereasta care apare.

Dupa ce se deschide fereasta scrieti urmatoarea comanda:

BCDEdit/set PAE forceeneble

apoi apasati enter.

Dupa acest mic truc windows vista se restarteaza calculatorul si diferenta de performanta ar trebui simtita.

Acum windows vista va folosi toata memoria disponibila.